3 תשובות
מטבוחה כבלילה של השקשוקה
מצרכים למתכון (6 מנות/יחידות, 271 גרם למנה\יחידה)
ביצה - 7 medium - סה"כ (343 גרם)
עגבניה - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (946 גרם), 5-6 עגבניות קלופות וקצוצות.
שום - 3 שיניים, שיני שום פרוסות.
בצל - יחידה קטנה (63 גרם), קצוץ.
פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם), חתוך לטבעות.
מלח - כפית שטוחה
פפריקה מתוקה - כפית שטוחה
פלפל שחור - קורט
רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם), או 3 כפות רסק.
פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)

שלבי הכנה:
1. יש לטגן תחילה את הבצל עם השמן במחבת בעלת דפנות עמוקות 24-26.
2. לאחר כ- 2 דקות להוסיף את השום והפלפל החריף.
3. לטגן למשך כ- 5 דקות עד ריכוך. כעת להוסיף את רסק העגבניות, לערבב היטב ולהוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.
4. לאחר דקה של טיגון להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
5. להוסיף את כוס המים, לערבב ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות. זה הזמן לטעום ולתקן תיבול במידה האהובה.
6. להוסיף בכל פעם ביצה שלמה למחבת.
7. להוריד לאש בינונית למשך כ- 15-20 דקות.
8. בתיאבון
וואליה איך היה לך כוח לכתוב