7 תשובות
סבתא שלי אלופה חכי אבקש ממנה מתכון יקירה
זה סודי תצטרכי להתאמץ יותר
לדגים
דג 3-4 יחידות פילה אמנון
לימון סחוט למיץ
קורט
מלח לפי הטעם
לרוטב
כוס
שמן רגיל או זית
1
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
4
עגבניות בשלות
1 צרור
כוסברה קצוץ גס
כפית
כורכום שטוחה
1 כף
פפריקה מתוקה
1 כוס
מים
מלח לפי הטעם
2
פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
3 כפות
שמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה
איך מכינים דג מרוקאי?
1
שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
2
מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
3
מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
4
פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
5
מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש.
מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
6
מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
7
מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה
8
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.
דג 3-4 יחידות פילה אמנון
לימון סחוט למיץ
קורט
מלח לפי הטעם
לרוטב
כוס
שמן רגיל או זית
1
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
4
עגבניות בשלות
1 צרור
כוסברה קצוץ גס
כפית
כורכום שטוחה
1 כף
פפריקה מתוקה
1 כוס
מים
מלח לפי הטעם
2
פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
3 כפות
שמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה
איך מכינים דג מרוקאי?
1
שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
2
מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
3
מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
4
פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
5
מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש.
מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
6
מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
7
מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה
8
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.
אני לא מרוקאית אבל חן במטבח יש לה מתכון טעים
שואל השאלה:
זהירות אני ממכר-
חחאני מתה ידעתי שתהיה תשובה כזאת
זהירות אני ממכר-
חחאני מתה ידעתי שתהיה תשובה כזאת
אנונימית
מרכיבים
8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך)
2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
10 שיני שום קלופות
3 פלפלים מתוקים יבשים
2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
כוס פטרוזיליה
כוס כוסברה (אפשר יותר)
4 פלפלים חריפים יבשים (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
לרוטב:
1 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כוס שמן
1 כוס מים
הוראות הכנה
משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה מונע ריחות)
מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.
בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של מחצית מרצועות הגמבה, השום והפטרוזיליה.
מסדרים מעל את הדגים
מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה.
מוסיפים את הלימון הכבוש.
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.
יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר (לא מעל לדגים).
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
מבשלים למשך 15 דקות. (עם מכסה)
מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה (ללא מכסה)
8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך)
2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
10 שיני שום קלופות
3 פלפלים מתוקים יבשים
2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
כוס פטרוזיליה
כוס כוסברה (אפשר יותר)
4 פלפלים חריפים יבשים (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
לרוטב:
1 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כוס שמן
1 כוס מים
הוראות הכנה
משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה מונע ריחות)
מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.
בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של מחצית מרצועות הגמבה, השום והפטרוזיליה.
מסדרים מעל את הדגים
מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה.
מוסיפים את הלימון הכבוש.
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.
יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר (לא מעל לדגים).
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
מבשלים למשך 15 דקות. (עם מכסה)
מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה (ללא מכסה)
שואל השאלה:
סטיצ'י- צודה על המתכון יצא טעים רצחחח
סטיצ'י- צודה על המתכון יצא טעים רצחחח
אנונימית
באותו הנושא: