3 תשובות
ראשית כל היחס תמיד אמור להיות קילוגרם פרי על קילוגרם סוכר. אישית אני מורידה את כמות הסוכר לחצי מסיבות בריאותיות וזה עדיין יוצא נהדר. נשמע שקיבלת סוכריות תפוזים. לא נורא, קורה. ככה - כדי לרכך את הריבה עליך לעשות שני דברים ראשית לחמם אותה ושנית להוסיף לה כחצי כוס מים ולימון שלם סחוט. זה משהו שיאזן את צפיפות הסוכר בריבה ויעשה אותה יותר גמישה. אם בא לשדרג למשהו יותר בריא. אני ממליצה לקחת מחצית מכמות הריבה לשטוף אותו במיים חמימים ולהפריש את הסוכר לכיור. ואז לקחת את הריבה השטופה ולבשל אותה מעט עם הריבה הלא שטופה בתוספת של מעט מים ומיץ לימון - זה יאזן משמעותית את הריבה ויהפוך אותה לפחות מתוקה ויותר נעימה. אם את רוצה שיזכרו שזה התחיל בתפוזים אני ממליצה משמעותית להוריד את כמות הסוכר להבא. נסי פעם קילו פרי על 700 גרם סוכר. אני ירדתי ל 500 וטעם הפרי נפלא וניכר. בהצלחה רבה
קליפות התפוזים מכילות הרבה פקטין שמקשה את התוצאה הסופית, כאמור לפני חימום + מים+ מיץ לימון או מיץ תפוזים ירכך את התוצאה הסופית
להוריד חצי כמות ולהוסיף כל הזמן מים עד הרגע שזה נעשה דליל (שמת יור סוכר)