13 תשובות
תלוי מה, להרבה דברים יש הכשר (תחפשי באינטרנט מהם ההכשרים האורטודוקסים) ואם אין הכשר תבדקי דבר ראשון אם זה טבעוני, אם כן תחפשי באינטרנט אם החברה מייצרת משהו לא טבעוני, אם לא אז זה בסדר לאכול
בעיקרון זה בעייתי כי יכול להיות שנכנס לשם משהו לא כשר בטעות. עדיף להביא מהבית או לאכול בבתי חבד וכאלה.
תלוי מה ובאיזה מקום. יש כל מיני לחמים שלא צריכים כשרות.. ויש עוד כאלה..
לא נראלי..
אבל כדאי תבררי עם רבנים.
בית מרן-*5293 שלוחה 1
קו ההלכה-*3030 שלוחה 1 1 1 1
עונים 24 שעות עד אולי שעה או חצי שעה לפני כניסת שבת.
ומוצאש נראלי חצי שעה או שעה אחרי צאת שבת.
אבל כדאי תבררי עם רבנים.
בית מרן-*5293 שלוחה 1
קו ההלכה-*3030 שלוחה 1 1 1 1
עונים 24 שעות עד אולי שעה או חצי שעה לפני כניסת שבת.
ומוצאש נראלי חצי שעה או שעה אחרי צאת שבת.
תלוי בזה: פירות ויקרות של חוץ לארץ לא צריכים הכשר (כמבון, שאת בדיקת התולעים של מה שצריך לבדוק - אתה אמורה לעשות לבד).
לשתות מיץ טבע שהוא 100% טבעי (ללא תוספת של חומרים) מותר, חוץ ממיץ ענבים של גוי שאסור.
דגים צריכים להיות שלמים בשביל שתוכלי לראות מספיק וקשקשת.
דברים שמאכילים צבע מאכל, חומרי טעם וריח עלולים לאכיל אפילו ג'וקים וחרקים. אז להימנע מ-e ללא הכשר.
אסור לשתות יין של גוי, או אפילו יין לא מבשול שנגע בו גוי, ואפילו מחלל שבת בפרהסיה שלעניין הרבה הלכות הוא כמו גוי.
לחמים: מותר לאכול לחם של הנחתום (לא של בעל הבית, שזה אסור) במקום שאין לחם של יראל מצוי. אבל זה רק במקום שאין חשש למוסיפים לשם חומרים כלשהם. פעם לא היו מוסיפים כאלה חומרים - אז לא הייתה בעיה כזאת, היום כן נוהגים להוסיף חומרים, וזה עלול להיות אפילו שומן חזיר. אבל אם את יודעת בוודאות שבאוהת מאפייה לא מסויפים חומרים ללחם - מותר לך לאכול אותו, אם באותו קמום אין לחם שיהודים אופים.
אוכל מבושל: אסור לך לאכול משהו שבישל גוי, אפילו עם האוכל הוא כשר לגמרי, אאל שגוי בישל אותו, אל אם אם כן מדובר באכול שאינו עוהל של שולחן מלכים (כלומר לא משהו חשוב), או נאכל חי גם ללא בישול. צריך שישראל יסייע לוגי: לאשכזנים מספיק שיהודי ידליק את האש, ולספרדים צריך שיהודי יניח את הסיר על האש (שולחן ערוך, יורה דעה, סימן קיב).
אם יש לך שאלות לגבי דברים יותר ספיציפיים (אם שכחתי משהו) - מוזמת לשאול.
לשתות מיץ טבע שהוא 100% טבעי (ללא תוספת של חומרים) מותר, חוץ ממיץ ענבים של גוי שאסור.
דגים צריכים להיות שלמים בשביל שתוכלי לראות מספיק וקשקשת.
דברים שמאכילים צבע מאכל, חומרי טעם וריח עלולים לאכיל אפילו ג'וקים וחרקים. אז להימנע מ-e ללא הכשר.
אסור לשתות יין של גוי, או אפילו יין לא מבשול שנגע בו גוי, ואפילו מחלל שבת בפרהסיה שלעניין הרבה הלכות הוא כמו גוי.
לחמים: מותר לאכול לחם של הנחתום (לא של בעל הבית, שזה אסור) במקום שאין לחם של יראל מצוי. אבל זה רק במקום שאין חשש למוסיפים לשם חומרים כלשהם. פעם לא היו מוסיפים כאלה חומרים - אז לא הייתה בעיה כזאת, היום כן נוהגים להוסיף חומרים, וזה עלול להיות אפילו שומן חזיר. אבל אם את יודעת בוודאות שבאוהת מאפייה לא מסויפים חומרים ללחם - מותר לך לאכול אותו, אם באותו קמום אין לחם שיהודים אופים.
אוכל מבושל: אסור לך לאכול משהו שבישל גוי, אפילו עם האוכל הוא כשר לגמרי, אאל שגוי בישל אותו, אל אם אם כן מדובר באכול שאינו עוהל של שולחן מלכים (כלומר לא משהו חשוב), או נאכל חי גם ללא בישול. צריך שישראל יסייע לוגי: לאשכזנים מספיק שיהודי ידליק את האש, ולספרדים צריך שיהודי יניח את הסיר על האש (שולחן ערוך, יורה דעה, סימן קיב).
אם יש לך שאלות לגבי דברים יותר ספיציפיים (אם שכחתי משהו) - מוזמת לשאול.
אם אין הכשר, אסור לאכול.
גם אם האוכל טבעוני יש בעיה כי יש כללי כשרות: גוי לא יכול להדליק את האש, צריך לבדוק את העלים מחרקים, להגעיל כלים ועוד דברים.
בטוח יש בחול מסעדות כשרות, אני חושבת שיש גם אפליקציה שמראה מה כשר.
גם אם האוכל טבעוני יש בעיה כי יש כללי כשרות: גוי לא יכול להדליק את האש, צריך לבדוק את העלים מחרקים, להגעיל כלים ועוד דברים.
בטוח יש בחול מסעדות כשרות, אני חושבת שיש גם אפליקציה שמראה מה כשר.
בדרך כלל שוטפים את כל העלים ככלל ניקיון, ואם לא בטוח אפשר לשאול במטבח
שים לב שכל המחלוקת לגבי "חלב נוכרי" זה דווקא ב*אבקת* חלב נוכרי, אבל חלב נוכרי אסור להלכה ואם אתה אוכל משהו שיש בו חלב נוכרי גמור זה לא כשר...
לגבי אבקת חלב נוכרי יש שמחמירים ויש שמקילים...
https://www.badatz.biz/faq/%d7%9e%d7%94-%d7%93%d7%99%d7%9f-%d7%97%d7%9c%d7%91-%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99-%d7%95%d7%90%d7%91%d7%a7%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%91-%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%9e%d7%a6%d7%95%d7%99/
לגבי אבקת חלב נוכרי יש שמחמירים ויש שמקילים...
https://www.badatz.biz/faq/%d7%9e%d7%94-%d7%93%d7%99%d7%9f-%d7%97%d7%9c%d7%91-%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99-%d7%95%d7%90%d7%91%d7%a7%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%91-%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%9e%d7%a6%d7%95%d7%99/
שואל השאלה:
אבל יש מוצרים כשרים עם חלב נוכרי כמו קינדר ויש כשרות אז מה הבעיה
אבל יש מוצרים כשרים עם חלב נוכרי כמו קינדר ויש כשרות אז מה הבעיה
אנונימית
בקינדר יש אבקת חלב נוכרי כנראה
אם את רוצה לקנות פשוט חלב על הרוב יש הכשר
תוצאה
יין מפוסטר או מיץ ענבים היינו מיץ אין שום בעיה לשתות מיץ ענבים של גוי.
כל הבעיה זה אם היין לא מפוסטר אז יש בעיה.
יין מפוסטר או מיץ ענבים היינו מיץ אין שום בעיה לשתות מיץ ענבים של גוי.
כל הבעיה זה אם היין לא מפוסטר אז יש בעיה.
נהנה מהחייםם, אין בעיה אם ישראל (שומר שבת, כמובן, ואחד שאין לו דעות אפיקורסיות) יצר את היין, או את המיץ - הרתיח אותו.
במקרה כזה, הגוי לא אסור את היין במגעו.
אבל אם הגוי עצמו יצר את היין - מה יעזור לי הפיסטור? היין נאסר כבר מהתחלה...
במקרה כזה, הגוי לא אסור את היין במגעו.
אבל אם הגוי עצמו יצר את היין - מה יעזור לי הפיסטור? היין נאסר כבר מהתחלה...
באותו הנושא: