3 תשובות
היי!
חשוב להבין שתחושת חריפות בפה היא כתוצאה של פגיעה בתאי הטעם בפה ע"י המאכל החריף שאתה אוכל.
לאנשים בעלי מערכת עיכול רגישה מאכלים חריפים יכולים לגרום בעיות - אם אתה לא רואה את עצמך כאחד כזה, לא נגרם שום נזק.
אורן
חשוב להבין שתחושת חריפות בפה היא כתוצאה של פגיעה בתאי הטעם בפה ע"י המאכל החריף שאתה אוכל.
לאנשים בעלי מערכת עיכול רגישה מאכלים חריפים יכולים לגרום בעיות - אם אתה לא רואה את עצמך כאחד כזה, לא נגרם שום נזק.
אורן
אוכל חריף יכול להזיק לאנשים עצבניים, לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה ולאנשים שיש להם בעיות בקיבה כמו כיב קיבה או דלקת בקיבה וכן לאנשים רגישים לחום, כאלה שתמיד חם להם.
הגוף מגיב למזון חריף בהפרשת ריר כדי לדלל את החריפות.
המזון בקיבה מתערבב בריר שהפרישה הקיבה כדי להגן על עצמה משריפת החריפות, וכתוצאה מזה הספיגת עצמה נפגעת, מפני שמיצי הקיבה מדוללים על ידי הריר ולא יכולים לפעול ביעילות לפרק את המזון.
בנוסף, הגוף גם נאלץ לייצר יותר רירית שהתבזבזה במהלך הדילול.
כשאוכלים חריף הגוף נכנס למתח פנימי ומערכת העיכול מנסה להגיע לאיזון שהופר, וגם האדם מכניס לגופו יותר מזון (תיאבון) על מנת לדלל את הטעם החריף, וכתוצאה מזה אוכל הרבה יותר על מנת לשבוע.
חריף, אפשרי בחורף, כשקר, בקיץ לא צריך חריף בכלל.
ולאנשים עם פתיל קצר הוא אסור בכלל. הוא גורם לחום בכבד שמקדם את הרגשת הכעס בנפש.
המזון בקיבה מתערבב בריר שהפרישה הקיבה כדי להגן על עצמה משריפת החריפות, וכתוצאה מזה הספיגת עצמה נפגעת, מפני שמיצי הקיבה מדוללים על ידי הריר ולא יכולים לפעול ביעילות לפרק את המזון.
בנוסף, הגוף גם נאלץ לייצר יותר רירית שהתבזבזה במהלך הדילול.
כשאוכלים חריף הגוף נכנס למתח פנימי ומערכת העיכול מנסה להגיע לאיזון שהופר, וגם האדם מכניס לגופו יותר מזון (תיאבון) על מנת לדלל את הטעם החריף, וכתוצאה מזה אוכל הרבה יותר על מנת לשבוע.
חריף, אפשרי בחורף, כשקר, בקיץ לא צריך חריף בכלל.
ולאנשים עם פתיל קצר הוא אסור בכלל. הוא גורם לחום בכבד שמקדם את הרגשת הכעס בנפש.
יוסף