4 תשובות
קחי תפוחי אדמה תחתכי לרצועות ושימי בתנור ותוציאי שאת רואה שהם קיבלו צבע ואת יכולה לעשות אותו ר רק עם ציפס קפוא
תחתכי תפוחי אדמה לעיגולים או כל צורה שאת רוצה שימי מלח ושמן זית בתנור אחד הטעימים
http://www.pirge.co.il/המלצת-היום/ציפס-אפוי-קראנץ-מושקע-במיוחדנפלא-גם-ל
התמונה עם המלצה חמה משיר
תודה שיר מתוקה. התמונה יפהפיה.
תפוחי אדמה קראנץ' מושקע
באחד משיטוטי בערוצי האוכל בטלויזיה, ראו עיני מתכון נחמד שבא לי לשתף אתכם.
יצא פגז. מקווה שזכרתי נכון ולפי כל השלבים.
שווה את הזמן, הטירחה, וההמתנה.
המצרכים וההכנה:
לבשל רבעי תפוחי אדמה מקולפים במים רותחים רק 7 דקות.
ל ס נ ן.
לסגור את הסיר עם מגבת יבשה ולהשהות 20 דקות.
להוריד את המגבת ולהחזיר את המכסה.
לנער היטב את התפוחים בתוך הסיר מספר פעמים.
לחמם תנור לחום 190.
כשהתנור חם, להכניס תבנית גדולה עם שמן זית בכמות נדיבה.
הכנסתי קצת יותר מרבע כוס.
לחמם את השמן כ-10 דקות.
להוציא את התבנית בזהירות רבה (חם חם חם שורףף) ולהניח על הגז או על
קרש חיתוך מתאים לחום.
להכניס את התפוחים לתבנית ולסדר אותם זה ליד זה.
להבריש בשמן זית (נוסף) מהול בקורט זעפרן.
אני הברשתי בשמן זית מעורבב עם פפריקה, מלח, וכורכום.
לאפות כ-40 דקות עד להשחמה.
במשך האפיה, לא לפתוח את דלת התנור ולא להפוך.