3 תשובות
שמים מים חלב (הרבה חלב) וקקאו 3 כפיות
עד כמה שידוע לי, כדי שזה ייצא ממש קשה, יציב ומבריק, צריך לטמפרר את השוקולד.
התהליך הוא לא מסובך אבל דורש מדחום מתאים שמודד במדויק את הטמפ' בין 20-50 מעלות צלזיוס.
בעיקרון:
1. מחממים את השוקולד ל- 45 מעלות במיקרו:
מכניסים כל פעם לכ- 30 שניות, מערבבים, מודדים טמפ'.
אחרי הניסיון הראשון כבר יודעים יותר טוב מתי צריך למדוד ולמה לצפות.
מקפידים מאד שלא יעבור בשום אופן את ה- 47-50 מעלות שאז השוקולד "נשרף" ולא ניתן יותר לטמפרר אותו - ניתן להשתמש בו לגנאש או כאלו),
2. מוסיפים לו קצת שוקולד (כרבע מהכמות שחיממת) כדי שיקרר אותו ויתן לו את ההתגבשות הנכונה, מערבבים עד שהכל נמס פנימה
3. מחכים עד שהטמפ' יורדת ל 29-31 מעלות. (אפשר לזרז את הקירור ע"י ערבוב)
כאשר הגיע לטמפ' זו, יש לצקת אותו או לצייר אתו או פחות או יותר לעשות אתו כל מה שרוצים. כאשר יתקשה הוא יהיה כל בצורה שרצית...
אם הוא התקרר מהר מדי, פשוט מחממים עוד קצת במיקרוגל עד לטמפ' המדוייקת של 29-31 מעלות שבה אפשר לעבוד אתו. (אם התחמם מדי, מערבבים ומחכים שיגיע לטמפ' הנכונה).
אלו הטמפ' הנכונות לשוקולד מריר. אך יש לשים לב שלשוקולד חלב/לבן הטמפ' הראשונית היא 42 מעלות והשאר אותו דבר.
בהצלחה... והנאה מרובה:)
התהליך הוא לא מסובך אבל דורש מדחום מתאים שמודד במדויק את הטמפ' בין 20-50 מעלות צלזיוס.
בעיקרון:
1. מחממים את השוקולד ל- 45 מעלות במיקרו:
מכניסים כל פעם לכ- 30 שניות, מערבבים, מודדים טמפ'.
אחרי הניסיון הראשון כבר יודעים יותר טוב מתי צריך למדוד ולמה לצפות.
מקפידים מאד שלא יעבור בשום אופן את ה- 47-50 מעלות שאז השוקולד "נשרף" ולא ניתן יותר לטמפרר אותו - ניתן להשתמש בו לגנאש או כאלו),
2. מוסיפים לו קצת שוקולד (כרבע מהכמות שחיממת) כדי שיקרר אותו ויתן לו את ההתגבשות הנכונה, מערבבים עד שהכל נמס פנימה
3. מחכים עד שהטמפ' יורדת ל 29-31 מעלות. (אפשר לזרז את הקירור ע"י ערבוב)
כאשר הגיע לטמפ' זו, יש לצקת אותו או לצייר אתו או פחות או יותר לעשות אתו כל מה שרוצים. כאשר יתקשה הוא יהיה כל בצורה שרצית...
אם הוא התקרר מהר מדי, פשוט מחממים עוד קצת במיקרוגל עד לטמפ' המדוייקת של 29-31 מעלות שבה אפשר לעבוד אתו. (אם התחמם מדי, מערבבים ומחכים שיגיע לטמפ' הנכונה).
אלו הטמפ' הנכונות לשוקולד מריר. אך יש לשים לב שלשוקולד חלב/לבן הטמפ' הראשונית היא 42 מעלות והשאר אותו דבר.
בהצלחה... והנאה מרובה:)
אלמוני פלוני :)
אני תמיד היית מחממת שוקולד מריר ומוסיפה שמן, זה היה מתקשה תוך חצי דקה בערך. בהצלחה:)