4 תשובות
יש סירים מיוחדים לג'חנון (כמו אלה הכסופים המופיעים כאן בתמונה), יש לרפד את תחתית הסיר בנייר אפייה או פרוסות לחם רטוב ולהשאיר למשך לילה על חום נמוך.
אנונימית
בהמשך לתשובה הראשונה ראוי לציין כי להרבה תנורים קיימת אפשרות של פלטת שבת (אנו משתמשים אפשרות זו הרבה) ואז אין בעיה להכניס את הסיר לתנור לכל הלילה בטמפרטורה של 80-100 מעלות.
מתאים גם להכנת חמין.
לא להכניס פרוסות של לחם רטוב, אלא יבש בלבד
לגבי סיר מתאים, ישנם סירים מיוחדים עשויים אלומיניום ומיועדים לג'חנון / קובנה
אני לקחתי סיר רגיל לגמרי (ידיות ממתכת לשים לב שלא יהיו מפלסטיק ) למטה הנחתי נייר אפייה -->הנחתי את הג'חנונים (של מעדנות לאפייה של 8 שעות ) בין הג'חנונים מרחתי טיפה שמן זית כדי שלא ידבקו ---> מעל אטמתי עם נייר אלומיניום ומעל הנחתי את המכסה של הסיר (לשים לב שאין שום חלק מפלסטיק רק מתכת ). השארתי למשך הלילה על 110 מעלות בבוקר יצאו אחלה ג'חנונים. ללא שום סיר מיוחד לג'חנון ולא נעליים ייצא ממש טעים.
יחיאל