תשובה אחת
ממדור "אני רק שאלה" במאקו.
טוב אז יין בעצם הוא מיץ ענבים, מה שקרוי תירוש. ובתירוש יש סוכר, להוכחה תטעמי ענב – מתוק נכון? זה סוכר. עכשיו בכדי להכין יין צריך לתת לתירוש לעבור תהליך של תסיסה. בשביל זה מוסיפים שמרים. השמרים מפרקים את הסוכר שיש בתירוש. את תהליך התסיסה אפשר להפסיק בכל מיני מועדים וככה לשלוט על רמת המתיקות של היין וליצור בעצם כל מיני סוגים של יין. כשאנו נותנים לשמרים לעשות את שלהם ולפרק את כל הסוכר עד הסוף אנחנו בעצם יוצרים, תופים בבקשה... יין יבש. שמשמעותו הוא יין שאין בו סוכר כמעט כלל (לפי החוקים של היין, ביין יבש צריכים להיות עד 4 גרם של סוכר לליטר). ישנו גם יין חצי יבש שבו רמת הסוכר נעה בין 4-20 גרם לליטר. אז הבנת? זה די פשוט האמת, יין יבש הוא יין שאין בו סוכר. מכאן שהוא באמת מריר יותר. בקשר לעוגיות עבאדי, יש נושאים שלא מדברים עליהם.
טוב אז יין בעצם הוא מיץ ענבים, מה שקרוי תירוש. ובתירוש יש סוכר, להוכחה תטעמי ענב – מתוק נכון? זה סוכר. עכשיו בכדי להכין יין צריך לתת לתירוש לעבור תהליך של תסיסה. בשביל זה מוסיפים שמרים. השמרים מפרקים את הסוכר שיש בתירוש. את תהליך התסיסה אפשר להפסיק בכל מיני מועדים וככה לשלוט על רמת המתיקות של היין וליצור בעצם כל מיני סוגים של יין. כשאנו נותנים לשמרים לעשות את שלהם ולפרק את כל הסוכר עד הסוף אנחנו בעצם יוצרים, תופים בבקשה... יין יבש. שמשמעותו הוא יין שאין בו סוכר כמעט כלל (לפי החוקים של היין, ביין יבש צריכים להיות עד 4 גרם של סוכר לליטר). ישנו גם יין חצי יבש שבו רמת הסוכר נעה בין 4-20 גרם לליטר. אז הבנת? זה די פשוט האמת, יין יבש הוא יין שאין בו סוכר. מכאן שהוא באמת מריר יותר. בקשר לעוגיות עבאדי, יש נושאים שלא מדברים עליהם.