תשובה אחת
כדגן הכוסמת מאד בריאה.
אך סוג דם b לא רצוי לו לצרוך דגנים חוץ משיפון וכוסמין (דגן שונה לגמרי למרות שמו הדומה) וגם לא את זה.

הכוסמת הקלויה טעימה יותר ולא דביקה כמו הירוקה.
מבחינה תזונתית למיטב זכרוני הכוסמת הירוקה בריאה יותר כי יש בה שמנים עדינים שאינם מתקלקלים ממשום שהם לא עוברים חימום בחום גבוה כמו בתהליך הקליה.

אבל עניין חימום השמנים חשוב מעבר לעניין הכוסמת הקלויה.
כל מצב של חימום שומנים:
קלייה, טיגון, אפיה וכד' מקלקלים את השומן והופכים אותו למסוכן לבריאות.

חג שמח
שוקי