3 תשובות
סודה קאוסטית היא חומר כימי מסוכן מאוד וחזק מאוד
כאשר הוא מגיע במגע עם מים
הוא מתפרק ומפרק כל מה שיש בדרכו
החומר משמש לפתיחת צנרות ביוב ועוד..
כאשר הוא מגיע במגע עם מים
הוא מתפרק ומפרק כל מה שיש בדרכו
החומר משמש לפתיחת צנרות ביוב ועוד..
ממש לא סודה לשתיה שמים באוכל (בעיקר בעוגות) וסודה אקוסטית זה חומר ממש רעיל, שמנקה ומלבן דברים כל טוב.
אני חולק על התשובה הקודמת. נכון ששתי הסודות אינן אחת, אבל סודה קאוסטית בריכוז נכון משמשת גם בתעשיית הסבון וגם בתעשיית המזון! מתוך האתר של הסבון הטבעי של מיכל:
רק כדי שתהיו בתמונה, משתמשים בתמיסת סודה קאוסטית (אנחנו יודעים שזה מפחיד ולא משמח לשמוע) בתחום האפייה ליצירת קרום פריך ללחמים ובייגלים, לצביעת נודלס לצבע צהבהב, לייצור שוקולד ואבקת קקאו, משקאות קלים, ריכוך זיתים, והסמכת גלידה – אלו רק חלק קטן מהדוגמאות. המסקנות הן שתיים – חייבים לברוח מאוכל מעובד, ושסודה קאוסטית היא לא רעל, אלא בסיס מאוד חזק.
רק כדי שתהיו בתמונה, משתמשים בתמיסת סודה קאוסטית (אנחנו יודעים שזה מפחיד ולא משמח לשמוע) בתחום האפייה ליצירת קרום פריך ללחמים ובייגלים, לצביעת נודלס לצבע צהבהב, לייצור שוקולד ואבקת קקאו, משקאות קלים, ריכוך זיתים, והסמכת גלידה – אלו רק חלק קטן מהדוגמאות. המסקנות הן שתיים – חייבים לברוח מאוכל מעובד, ושסודה קאוסטית היא לא רעל, אלא בסיס מאוד חזק.
רמי