2 תשובות
יאמי *~* עשית לי חשק..


מתכון לפרוזן יוגורט ביתי
החומרים:
2 מכלים של 400 גרם יוגורט של פעם של מחלבת השומרון (בסדר, אם אתם מכירים משהו אחר ממש טוב ועשיר, מותר)
1/3 כוס סוכר (אפשר לפי הטעם, אבל קחו בחשבון שהמתיקות פוחתת בקור)
30 מ"ל וודקה (לא מוסיפה טעם, רק עוזרת ליוגורט לא לקפוא)
אפשרות: 1/2 כפית תמצית וניל


ההכנה:
1. מומלץ מאוד לסנן את היוגורט. מניחים מסננת גדולה (כמו של פסטה) מעל קערה גדולה לא פחות.
2. מכסים את המסננת בחיתול בד מקופל לשניים (אפשר יותר, בהתאם לגודלו של החיתול). יוצקים מעל את היוגורט וסוגרים את קצוות החיתול מלמעלה.
3. מכניסים את מבנה היוגורט שבניתם למקרר לשש שעות. אם החלטתם לא לסנן את היוגורט, שופכים ממנו החוצה את הנוזלים שהצטברו בו.
4. מערבבים את היוגורט עם הסוכר. אפשר להוסיף את הסוכר בהדרגה וככה לשלוט בטעם ובכמות. מוסיפים את הווניל אם רוצים. מערבבים היטב.
5. נותנים ליוגורט לעמוד עם הסוכר במשך רבע שעה, ומערבבים שוב. מוסיפים את הוודקה.

אם יש לכם מכונת גלידה:
פועלים לפי הוראות היצרן, ומכניסים את היוגורט לחצי מהתוכנית המלאה, כך שהוא יהיה קר ודי יציב, אבל עדיין רך. הוא לא צריך להיות מספיק קשה בשביל שיהיה אפשר לעשות ממנו כדור, כמו בגלידה או בסורבה, אלא רק כדי לעמוד יציב בכוס.

אם אין לכם מכונת גלידה: הכניסו את היוגורט למקפיא וערבבו אותו כל חצי שעה במשך שעתיים-שלוש, עד שהוא קר, יציב אבל רך. אפשר ורצוי להיעזר בבלנדר מוט.

היוגורט מוכן מיד ולא כדאי להשאיר אותו במקפיא. מאחר שהוא לא מכיל חלמונים חיים, אין בעיה להפשיר אותו במקרר ולהקפיא שוב, וכך להחזיר לו את המרקם האבוד.

בתאבון!:)
יש גם מתכון קצר ופשוט יותר, בתגית "פרוזן יוגורט, מתכונים".
מערכת סטיפס