3 תשובות
התולעים פשוט בקעו מתוך סיר הבשר. יש בבשר (ובכלל במוצרים מן החי) חיידקים רבים וביצי חרקים שונים שהגיעו לשם בימי חייה של בעל החיים או בתהליך האחסון של גופתו המתה במשחטה.
גורמים אלה מסוכנים בהחלט לגוף ויש להמנע מהם ביסודיות, כלומר לא לצרוכם בכלל.
קיימות שתי משפחות של זבובים, אשר על מנת לעבור את דרגת הזחל זקוקים לבשר פגרים: מדובר במשפחת השחמטנים ובמשפחת הבהקנים. נציגים זריזים ממשפחות אלה נפגוש מיד לאחר שהנחנו על השיש או על השולחן בשר, או שנגלה אותם בתוך ביתנו בצורה של רימות או גלמים.
ברגע שאתם חושפים בשר מבושל או לא מבושל לאוויר, או זורקים אותו לפח הזבל, זבובי הבשר שנמצאים בסביבה מריחים אותו, לעתים בתוך שניות ספורות או בתוך כמה דקות, ומתחילים להגיע במטרה להטיל ביצים או להשריץ בבשר רימות. כאשר הבשר שעליו הוטלו הביצים נשאר חשוף במשך מספר שעות, ולא עבר בישול או הוכנס למקרר, יצליחו הרימות לבקוע מהביצים, ותוך שש עד שמונה שעות ניתן יהיה לראות רימות קטנות זוחלות על הבשר. בהתאם לטמפרטורה, תוך 48 שעות בממוצע מסיימות הרימות לעבור את כל דרגות הזחל, ומתחילות לחפש מקום מתאים להתגלם, ואז הן עשויות להתחיל לזחול בבית.
אלו הן רימות - זבובים מטילים ביציהם על בשר, הביצים בוקעים לרימות ואז הופכים לזבובים.