2 תשובות
באופן טבעי, בחלב הפָּרָה יש חיידקים שאינם מסוכנים לבריאות. אך מרגע שהוא נחלב ועד שהוא מגיע למפעלי הייצור נכנסים אליו שלל חיידקים שמקורם באוויר, באדמה, בצינורות החליבה ועוד, חלקם עלול להיות מסוכן.
כדי להיפטר מאותם חיידקים רעים עובר החלב טיפול בחוֹם – פסטור. מטרת הפסטור היא להוריד באופן משמעותי את כמות החיידקים המסוכנים שבו, מפני שכך הם אינם יכולים לסכן אותנו.
בחלב עמיד תהליך הפסטור מתבצע בטמפרטורה גבוהה יותר מאשר בחלב עמיד ולמעשה בתהליך הורגים את כל החיידים וכל עוד המיכל נשאר סגור אין כניסה של חיידקים למיכל והחלב לא מחמיץ.
כאשר פותחים את המיכל חודרים לחלב חיידקים הנמצאים באויר ותהליך ההחמצה מתחדש.
כדי להיפטר מאותם חיידקים רעים עובר החלב טיפול בחוֹם – פסטור. מטרת הפסטור היא להוריד באופן משמעותי את כמות החיידקים המסוכנים שבו, מפני שכך הם אינם יכולים לסכן אותנו.
בחלב עמיד תהליך הפסטור מתבצע בטמפרטורה גבוהה יותר מאשר בחלב עמיד ולמעשה בתהליך הורגים את כל החיידים וכל עוד המיכל נשאר סגור אין כניסה של חיידקים למיכל והחלב לא מחמיץ.
כאשר פותחים את המיכל חודרים לחלב חיידקים הנמצאים באויר ותהליך ההחמצה מתחדש.
שואל השאלה:
בדיוק מה שאבא שלי אמר לי טוב תודה רבה
בדיוק מה שאבא שלי אמר לי טוב תודה רבה