3 תשובות
שהמבנה המרחבי של החלבון נהרס
הרס חלבונים, כמו שמכינים ביצה קשה.
לכל חלבון מבנה מרחבי אופייני שחשוב לתפקודו.
בטמפ' גבוהה יותר מהטמפ' האופטימלית שלו, עובר החלבון תהליך הנקרא דנטורציה. בתהליך זה, חלק מהקשרים במולקולת החלבון משתנים, ובעקבות זה המבנה המרחבי משתנה והתפקוד נפגע.
למשל, כשחום הגוף שלנו גבוה מאוד, מעל 40 מעלות, אנחנו בסכנה שהחלבונים הבונים את גופנו יתפרקו – מעמיד אותנו במצב של סכנת חיים, כיוון שהחלבונים חיוניים לקיומנו. אבל אם החום לא גבוה כל-כך לא צריך להוריד אותו, מפני שזו אחת הדרכים של הגוף לנסות להשמיד את החיידקים: לפגוע בחלבונים המרכיבים אותם.