6 תשובות
הרוטב שבעלי הכי אוהב מכיל את הדברים הבאים:
1) לנקות קופסא של פטריות טריות (רצוי פטריות יער, שמפניון זה יותר בסדר)
2) להמיס על המחבט 50 גרם חמאה, ולטגן בה עד לצבע זהוב 3 שיני שום וקורט שמיר. להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהפטריות יהיו לזהובות.
3) להוסיף מעט אגוז מוסקט, עלה דפנה יחיד, כוס חלב וקרטונית של שמנת לבישול (זאת עם הציור של פטריה עליה). לתת לכל התערובת להתבשל כ-5 דקות.
4) בינתיים, בסיר נפרד לבשל את הפסטה (מומלץ- ספגטי מחיטת דורום). כשהיא מוכנה, לסנן ולהוסיף לרוטב. לאחר שהכל התערבב, לשים פלפל ומלח לפי הטעם, אפשר קצת בזיליקום.
יוצא ממש כמו במסעדות איטלקיות הכי טובות.
1) לנקות קופסא של פטריות טריות (רצוי פטריות יער, שמפניון זה יותר בסדר)
2) להמיס על המחבט 50 גרם חמאה, ולטגן בה עד לצבע זהוב 3 שיני שום וקורט שמיר. להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהפטריות יהיו לזהובות.
3) להוסיף מעט אגוז מוסקט, עלה דפנה יחיד, כוס חלב וקרטונית של שמנת לבישול (זאת עם הציור של פטריה עליה). לתת לכל התערובת להתבשל כ-5 דקות.
4) בינתיים, בסיר נפרד לבשל את הפסטה (מומלץ- ספגטי מחיטת דורום). כשהיא מוכנה, לסנן ולהוסיף לרוטב. לאחר שהכל התערבב, לשים פלפל ומלח לפי הטעם, אפשר קצת בזיליקום.
יוצא ממש כמו במסעדות איטלקיות הכי טובות.
רסק עגבניות
מרק עוף
שום קטוש
ותחתכי בצל קצוץ
מרק עוף
שום קטוש
ותחתכי בצל קצוץ
פעם הכנתי רוטב עם חברה שלי שיצא ממש טוב, וקל להכנה:
במחבת עמוקה, מטגנים בצל עד שהוא נהיה שחום (לא שרוף!) ומוסיפים לו חתיכות עגבנייה קטנות, אחרי שתי דקות מוסיפים רסק מוכן (תלוי כמה אנשים אתם, בדרך כלל שמים 2 חפיסות קטנות אבל אם אתם 2 אנשים אז חפיסה אחת תספיק) מערבבים הכל, ומוסיפים מים למראית עין, מתבלים לפי הטעם (פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מלח, ואני ממליצה להוסיף גם תבלין שקוראים לו ריחן) לחכות 10 דקות בערך, ואז להוסיף גבינה מגוררת. להוסיף את הפסטה המוכנה לבפנים, ומטגנים איתה את הרוטב מספר דקות. מכבים את הגז ואוכלים! בתיאבון:)
במחבת עמוקה, מטגנים בצל עד שהוא נהיה שחום (לא שרוף!) ומוסיפים לו חתיכות עגבנייה קטנות, אחרי שתי דקות מוסיפים רסק מוכן (תלוי כמה אנשים אתם, בדרך כלל שמים 2 חפיסות קטנות אבל אם אתם 2 אנשים אז חפיסה אחת תספיק) מערבבים הכל, ומוסיפים מים למראית עין, מתבלים לפי הטעם (פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מלח, ואני ממליצה להוסיף גם תבלין שקוראים לו ריחן) לחכות 10 דקות בערך, ואז להוסיף גבינה מגוררת. להוסיף את הפסטה המוכנה לבפנים, ומטגנים איתה את הרוטב מספר דקות. מכבים את הגז ואוכלים! בתיאבון:)
רוטב פסטה:
1 בצל
2-3 שיני שום טריות כתושות
4-6 עגבניות אדומות בשלות-רכות
1 רסק עגבניות קטן
1/2 כפית אורגנו יבש (תבלין מתאים גם לפיצה)
פפריקה מתוקה+פפריקה חריפה -כפית
מעט מים בערך 1/2 כוס
מעט סוכר בערך 1/2 כפית
מלח, פלפל-לפי הטעם
הכנה:
מטגנים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את האורגנו היבש ומטגנים חצי דקה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים שום ועגבניות ומבשלים עד שהעגבניות רכות ( נראה קצת כמו מטבוחה), מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים (כולל הסוכר), מבשלים כ-5 דקות, אפשר להוסיף עלי ריחן-לקרוע אותם בידים.
בנוסף רוטב פסטו שזה רוטב מקסים להניח על הרוטב הזה, הוא ירוק ועשוי מריחן, שמן זית, שום כתוש, פרמזן וצנוברים.
בהצלחה ובתאבון.
1 בצל
2-3 שיני שום טריות כתושות
4-6 עגבניות אדומות בשלות-רכות
1 רסק עגבניות קטן
1/2 כפית אורגנו יבש (תבלין מתאים גם לפיצה)
פפריקה מתוקה+פפריקה חריפה -כפית
מעט מים בערך 1/2 כוס
מעט סוכר בערך 1/2 כפית
מלח, פלפל-לפי הטעם
הכנה:
מטגנים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את האורגנו היבש ומטגנים חצי דקה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים שום ועגבניות ומבשלים עד שהעגבניות רכות ( נראה קצת כמו מטבוחה), מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים (כולל הסוכר), מבשלים כ-5 דקות, אפשר להוסיף עלי ריחן-לקרוע אותם בידים.
בנוסף רוטב פסטו שזה רוטב מקסים להניח על הרוטב הזה, הוא ירוק ועשוי מריחן, שמן זית, שום כתוש, פרמזן וצנוברים.
בהצלחה ובתאבון.
-לבשל שמנת בישול על אש קטנה, להוסיף 3 וחצי כפות *אבקת מרק פטריות*
-להוסיף פטריות שמפיון חתוכות לתוך התערובת. לערבב..
*-אפשר לפי הטעם שלך להוסיף מלח\פילפל.. להוסיף טיפונת חלב
-ולערבב עד שזה חם ויש לזה טעם של שמנת פטריות!
-ואז לשפוך על הפסטה.. וזה יוצא - נדייר - זה לא הרבה חומרים וזה דיי קל ומהיר
וזה ממש ממש טעים!
*ורק אם את רוצה * - את יכולה לשים את התוצר הסופי (הפסטה והרוטב) בתבנית מאלומניום או איזה תבנית שתרצי.. לשים מעל פרוסות גבינה צהובה.. לשים בתנור.. וזה יוצא.. וזה נממסס!
מילה שזה אחד הדברים! מין מוקרם כזה.. ( (-:
-להוסיף פטריות שמפיון חתוכות לתוך התערובת. לערבב..
*-אפשר לפי הטעם שלך להוסיף מלח\פילפל.. להוסיף טיפונת חלב
-ולערבב עד שזה חם ויש לזה טעם של שמנת פטריות!
-ואז לשפוך על הפסטה.. וזה יוצא - נדייר - זה לא הרבה חומרים וזה דיי קל ומהיר
וזה ממש ממש טעים!
*ורק אם את רוצה * - את יכולה לשים את התוצר הסופי (הפסטה והרוטב) בתבנית מאלומניום או איזה תבנית שתרצי.. לשים מעל פרוסות גבינה צהובה.. לשים בתנור.. וזה יוצא.. וזה נממסס!
מילה שזה אחד הדברים! מין מוקרם כזה.. ( (-:
מעבר לכל אלו, מכל הרטבים על המדף שדגמנו הטעים ביותר לפסטה הוא פסטריה רוטב עגבניות עם עשבי תיבול. או כרוטב תומך לבולונז - פסטריה בולונז.
באותו הנושא: