3 תשובות
למים מספר תכונות:
הם מדללי מיצי קיבה- לבעלי סוג דם a זה סידור רע כי סוג דם זה מאופין בחומצות קיבה חלשות ודילולם מכביד על העיכול.
מים שמוספים למזון מוצק בערבול גורמים לתחושת שובע ממושכת יותר מאשר שתית מים אחרי אוכל מרוכז (מחקר בריטי).

לא ידוע לי על מחקר (ואני עוקב וקשוב מאד על מחקרי תזונה) שתומך בסברה שמים או שתיה יחד עם אוכל מזרזת עיכול.

מה שמסביר טוב יותר את היעדרה של עצירות היא נוכחות סיבים.

הגוף צריך בין עשר לשנים עשר כוסות מים ביום ללא קשר לעיכול. הסיבים שבמזון (מירקות ופירות טריים ) מגיעים עם נוזלים באופן טבעי.
למי שממעיט לאכול מאלו, ניתן לקחת סיבים מדגנים, אםן כי זה פתרון מלאכותי שנזק בצידו.
במקרה כזה יש לדל את הסיבים ולהתפיחם במיים אחרת הסיבים ישאבו מים ממערכטות סמוכות למערכת העיכול כדי להתפיח עצמם, ויגרמו להתייבשות בהיעדר מספיק שתיה בגוף.

מליחות רבה במזון, גורמת צימאון. המזונות התעשייתית מומלחים בעודף גדול, ולכן במסעדות ידאגו להצמיא אתכם עם אוכל מאד מפולפל ומומלח ויציעו לכם משקאות משום שעליהם יש מתח רווחים של מאות אחוזים.
רוב הירקות והפירות מספקים את המלח הנחוץ לנו. אבל אםם אוכלים אוכל מתועש עובריםב קלות את המליחות המותרת ליום בעשרות ובמאות אחוזים.
זה מצידו גורר השלכות בריאותיות קשות עליהם עמדתי בתשובה לשאלה על מלח.

בריאות שמחה ושלווה
שוקי וייס
יועץ משפחתי

ולכן, יש להניח שמי שמפיץ את אגדת כדאיות השתיה יחד עם אוכל הינם המסעדנים.
לא.
מים מוהלים מיצי עיכול ובכך פוגעים בעיכול.
לכן מומלץ לא לשתות 1/2 שעה לפני, 1/2 שעהאחרי ובזמן הארוחה.
לדעתי עד כוס מים בארוחה זה בסדר ויכול גם לעזור
מעבר לכך עלול לדלל מיצי כיבה ולהפריע לפעולה תקינה של העיכול.
רצוי שלא לשתות מים חצי שעה לפני או אחרי הארוחה.