7 תשובות
אני לא יודעת אם אני עוזרת אבל
שמעתי את אייל שני אומר משהו על זה
שאם את מבשלת עם סיר סגור האוכל מתבשל מהאדים של עצמו
ונראלי שעדיף לבשל עם סיר סגור d:
סיר סגור עדיף, אבל ישנם סוגים שונים של תבשילים
ישנם כאלו שהסיר צריך להיות פתוח
אז זה תלוי על מה ההתערבות?
בס"ד

בגדול ההבדל הוא שסיר סגור מונע מהאדים לצאת ועל כן החום בסיר גבוה יותר (המים 100 מעלות אבל האדים יותר) ועל כן הבישול יותר מהיר, למשל סיר לחץ הבישול מהיר ביותר משום שבריחת הגזים נמוכה מאוד, מצד שני יש מאכלים שיותר טוב לבשל לא עם מכסה סגור כגון אורז (שאומנם אפשר גם בסיר לחץ) שיש מניחים מגבת בזמן הבישול ללא מכסה.

הערה צדדית: יש טועים שעם נגביר את האש האוכל יתבשל יותר מהר אבל זו טעות רק המים יתאדו מהר יותר, ברגע שהמים מגיעים ל 100 מעלות המים מתחילים להתאדות ואם האש גבוהה, מהר יותר ואין תוספת זירוז לבישול.

כל טוב רפאל.
והתשובה היא...: סיר סגור. האדים החמים הנוצרים והלכודים בתוך הסיר מגבירים את מהירות הבישול וגם איכותו (מתבשל מבפנים). תראי בישול של אורז, בסוף התהליך את משאירה את האורז בתוך הסיר המכוסה לעוד 5 דקות לספיגת האידים החמים לתוכו).
על העיקרון של הסיר הסגור= בישול מהיר, יש לך הסיר הסגור הרמטי= סיר לחץ=בישול סופר מהיר.
בוקר-טוב.
יקירות, בישול ירקות, פירות צריך (למעט תפו"א שלמים עם הקליפה) צירים להעשות בסיר סגור
ע"מ שהאדים לא יברחו א- באדים נימצאים חלק מאבות המזון וכשהסיר סגור הם נישארים ורצוי לפתוח את הסיר רק כשהטמפרטורת הסיר יורדת מאותה סיבה, אפשר לפתוח את הסיר באמצע הבישול כדי לבדוק אם הירק/הפרי התרכחו, או להוספת תבלינים ואח"כ לסגור. כדאי לבשל על אש נמוכה עם מעט מים וסיר סגור, זה נקרא אידוי כך האוכל מתבשל במיץ של עצמו ואחוז גדול של אבות המזון נישארים בסיר/בתבשיל.
ימים יפים ומוצלחים.
מועדים לשמחה.
היי. סיר סגור לעולם מתבשל יותר טוב ומהר.
זה פשוט מאוד והגיוני. סיר סגור לגמרי, האדים לא יוצאים ממנו. הוא אינו מאבד אנרגיה. כל החום נשאר בסיר ומבשל את התבשיל. נוסף לזה נוצר בסיר אפקט מוקטן של סיר לחץ. האדים לוחצים על מרכיבי התבשיל ומרככים אותם.
בסיר פתוח זה הפוך. החום נפלט החוצה מהפתח. הבישול בא מהתחתית של הסיר. משם מתפזר בתבשיל. חלקו נפלט לאויר כאמור.
בפתח חלקי--מכסה סוגר חלקית--זו דרך הביינים. חלק מהאדים נפלט.