10 תשובות
בדרך כלל אשכנזים רגישים לחריף
הסטיגמה אומרת שאשכנזים רגישים מאוד לחריף
סתם גזענים עם דעות קדומות
סתם סטיגמה
אני אשכנזי שאוכל חריף יותר ממרוקאים, חברים קוראים לי האשכנזי הכי מזרחי שיש
כי אשכנזיים רגישים לחריף
כאילו אני אשכנזייה ומתה על חריף
אבל המשפחה שלי וחברים לא יכולים רוטב צ'ילי חריף מתוק
אין בזה משהו מוזר, גם אני אשכנזי ואני אוהב חריף (למרות שקשה לפעמים עם חריף אני באמת אוהב חריף). זה סתם סטריאוטיפים. פעם במדינות אשכנז היה מזג אוויר מאוד חורפי ולכן היה מאוד קשה לגדל תבלינים, לעומת במדינות כמו מרוקו או במזרח התיכון בכללי ששם היה הרבה שמש אז היה יחסית קל. זה מסביר גם את הסיבה למה אוכל אשכנזי הוא "תפל", זה בגלל שלא היה לנו האשכנזים גישה לתבלינים ופלפלים וכל זה לעומת הספרדים שכן היה. אבל בגלל שאנחנו חיים היום במדינת ישראל אז חריף נהיה יותר מקובל בקרב האשכנזים.
אין שום דבר מוזר בזה, טעמים ואהבות לא קשורים למוצא שלך
יש על אשכנזים דעות קדומות שהם רגישים לחריף אז מוזר להם לראות שזה לא תמיד נכון
כן תמיד פותחים עליי עין כשאני קונה שווארמה או פלאפל...מתחילים להתחשבן עם הכפית של החריף...אני יכול לשתות טבסקו, הסחוג' המדולל שלכם יהיה בסדר באמת...