5 תשובות
היי. בבקשה מתכונים לריבת אתרוגים
להשרות שבוע ימים במים להחליף כל יום מים
להוציא הגרעינים
לבשל על אש נמוכה עם הרבה סוכר עד שנגמר מים
בדיוק אני מכינה עכשיו!
אופן ההכנה:
לקלף את האתרוג ולחתוך לפרוסות דקות.
להוציא את הגרעינים.
להשרות במים 3 ימים- כל יום להחליף את המים.
להרתיח 7 פעמים- אחרי כל הרתחה להחליף את המים.
להשרות 12 שעות עם סוכר באותה כמות של האתרוג.
לבשל בערך 3 שעות על אש קטנה (אפשר להוסיף מיץ לימון ומים לפי המצב) עד שרך.
עכשיו ראיתי לראשונה באתר "אגורה" בקטגוריה "שונות" - תחפשי - יש בחור שמוסר ריבת אתרוגים, כנראה שנשאר לו מלאי, זה חינם אין כסף ותוכלי גם לשאול אותו איך מכינים.
ג'סי
שמעתי שהרבנית המברכת יפה כהן מבני ברק.
מחלקת חינם ריבת אתרוגים מיוחדת מאתרוגים שעשו בהם מצות ד' מינים, שברכו עליהם הרבה צדיקים מבורכים והרבה כהנים מברכים.

והיא עושה על פי המסורת שבה יש סגולה באכילת ריבה זו, ללידה קלה, להפסיק גמגום.
ועוד סגולות לכל מיני דברים טובים, שאיני מתמצאת בהם.
תמי