6 תשובות
לא, הטונה לא בריאה בגלל שהדג עצמו מכיל כספית (אם אני לא טועה) שהיא סוג של מתכת, כך שבלי קשר לאריזה, יש סיכון.
"אז אומרים"
שימורים = קופסאות = לא קפוא -> זה הדבר הכי טוב שמחזיק מוצר לאורך הרבה זמן.
אין שום סיבה לחשוש לזה שזה מתכת מסביב, זה מבודד מהברזל עצמו מבפנים, ובואקום שמונע התחמצנות.
עובדה שמוצרים כאלה מחזיקים שנים חיי מדף ונשארים טריים למאכל.
יותר בריא ממוצר קפוא שנתון לסיכונים עד שהגיעו לביתך.

אני אוכל כל יום טונה ואני בריא כל דבר במינון
ואם אני לא טועה משרד הבריאות ממליץ לאכול עד כ60 גרם טונה ביום שזה פחות מקופסה
בקיצור אם תאכל חצי קופסה ביום לא יקרה לך כלום ואני אוכל יותר וגם אני בריא
ומי שבאמת צריך להיזהר זה ילדים ונשים בהריון
הי
לא מרגש אותי שאומרים שזה לא בריא. אני אוכלת טונה במים, ולא בשמן. וגם החתולים
שלי בקשו למסור, שהם מתים על זה.. אבל, כמובן, לשיקולך. כל טוב 1☺☺

דגי הטונה מכילים בתוכם כספית לרוב (מהסביבה שבה הם חיים), לכן לא מומלץ לצרוך יותר מארבע קופסאות שימורים בשבוע מחשש להרעלת כספית.

לא נראה לי שיש הבדל בין פחית שימורים לשקית, משום שהבעיה היא לא בתהליך הייצור.
טונה בקופסאות אינה מזיקה בתנאי שלא אוכלים יותר מקופסה אחת ביום. רמות הכספית בטונה הן נמוכות מאחר שמדובר בטונה בהירה. לכן אין צורך לחשוש. מצד שני, לא להגזים כמו בכל דבר בחיים.
הערה: הכספית מגיעה לים בעיקר מפסולת, והופכת לרעילה עקב פעילות של חיידקים שונים. הכספית נספגת לדג דרך הזימים, או דרך אכילת יצורים מימיים קטנים. הבישול והאפייה אינם משנים את רמת הכספית, ולכן במקרה כזה דרגת הרעילות גבוהה. רק בדגי ים, באזורים בהם שופכים את הפסולת, ולא בדגי בריכה.
באותו הנושא: