תשובה אחת
בשלושה עשורי הלמידה של את הדרכים לבריאות ותזונה נכונה קראתי רבות על מערכת החיסון.
עניתי גם על שאלות בנושא הרפס במדור תשובותי הנוגעות ישירות לנאמר גם כאן.
הדבר שהכי תורם להתפשטות נגיף הפוליו הוא התזונה המתועשת של רבים בארץ.
מערכת חיסונית חזקה יכולה להתמודד עם מגוון נגיפים מדהים בגודלו.
אבל אנו מורגלים לאכול אשפה תזונתית ( הרבה מתיקה, מזונות מעובדים וישניםפ, משומרים, ועוד).
כ"כ אנו צרכני אנטיביוטיקה גדולים. זו תרכובת המשמידה את פלורת המעיים.
פלורת המעיים התקינה היא המרכיב המרכזי של מערכת החיסון.
הגורם השלישי המוריד את המערכת החיסונית הינו מתח- ומזה יש לנו בשפע. וכאלו אין לנו מספיק מכך, אנו דואגים להאזין לתקשורת באופן תכוף, לחדשות כל שעה, וכמובן להיות מחוברים נון סטופ לרשתות חברתיות, ולציוד עתיר קרינה ממוחשב ואחר- שפוגע גם הוא במערכת החיסונית.
כבר ב-1905 הוכיח מדען שבלע בכנס רפואי בניו יורק אמפולה של חיידקי שחפת שכלום לא קורה לו. אז אם חיידקים ווירוסים כ, כ מסוכנים מדוע איננו חולים כל הזמןו?
התשובה היא - אנו חולים כשמצב מערכת החיסון מתדרדר.
ותפקידנו האישי הוא לשמור את ביצועיה גבוה ככל האפשר.
כ"כ
היום מדעני מוח ידועים ממכון וייצמן מספרים בטלויזיה שמחלות המוח הקשות כמו פרקינון ואלצהיימר מקורן בחולשת המערכת החיסונית.
אנו משלמים מחיר כבד מנשוא על תזונת הג'אנק ואורח החיים שתיארתי לעיל, ורוב המחלות הכרוניות והזהומיות מקורה בתזונה זו.
וכשאני מסביר זאת לאנשים התשובה היא: "אבל זה טעים ונוח".
אני תקווה שאת/ה מבינים את מחיר השטות שאני מקבל בתור תשובה להסברי.
בריאות שמחה ואור
שוקי וייס
יועץ משפחתי