2 תשובות
בתירס כמו בהרבה מוצרי מזון יש אנזימים שונים שמשפיעים על הטעם / הריח / הראות
של הירק / פרי ולכן הקפאה שלו כל עוד הוא טרי לא ממש תתרום ממלאכה מפני שהאנזימים יכנסו לתוקף ו"יהרסו" את הקלחים.

מומלץ מאוד לבקש את קלחי התירס (תלוי ביחס לגודל הקלחים והכמות) זמן ההרתחה נע בין 7 - 10 דקות, לאחר מכן האנזימים מתפרקים ולכן לא נגרם שום נזק (כמובן שאסור להחזיק את הקלח הרבה זמן במקפיא - אני לא בדיוק יודע כמה זמן אפשר להחזיק אותו אחרי חימום -) לקלחים.
אם חייבים להקפיא אז אני ממליצה להקפיא כשהוא טרי, התוצאה לאחר הפשרה היא לא כמו תירס טרי, כמובן, אבל בהחלט טובה ואכילה.

תירס אחרי בישול מאד מצטמק והקפאה תכווץ אותו עוד יותר ולכן הוא יהיה לא טעים, עם ריח לוואי של הקפאה, ולא יפה.