5 תשובות
דנה שלום,
אינך צריכה לבהשתמש במסננת, כי אם בנפה. והכוונה היא לנפת משי. בצפיפות גבוהה על מנת שכל החיה'ס לא יעברו.
לא היית רוצה שהם יכנסו לף לתבשילים או למאפים, לאו דווקא מבחינת דתית, אלא מצד הגועל...
בהצלחה חמודה!
תוספת קטנה- במתכונים הרבה פעמים כתוב לנפות קמח, לא מטעמי כשרות אלא מטעמי עבודה-קמח מנופה טוב יותר, וקל יותר לעבודה, לא נוצרים בו גושים כשהוא בא במגע עם נוזלים.
האופה הביתית
תנפי פעם אחת
את התשובה תמצאי בסוף
בתוך הנפה
יורגו
אפשר לנפות גם במסננת. הניפוי אינו כדי לעצור את החיות ושאר מרעין בישין אלא כדי לפזר את הקמח. עוגה שנאפתה מקמח מנופה תהיה יותר אורירית מאשר עוגה שנאפתה מקמח לא מנופה וזאת כל החוכמה
שרם אברהם
כשאמרתי מסננת התכוונתי לנפה. החיה'ס עוברים גם דרך הנפה אם הם קטנים מאד.
דנה
מצחיק שאת אומרת לא מטעמי כשרות אלא מטעמי גועל או בריאות או עוד משהו -לא תהית אלי כשרות אומר בדיוק את הדברים שציינת? אולי יש הגיון מאחורי תורה ששמרה על עם במשך אלפי שנים?! סתם נקודה למחשבה בשבילך, או בשבילכם:)
דריה