3 תשובות
תבלים לפי הטעם לכול כוס פתיתים כוס וחצי מיים חמיים
כתוב על השקית...
אבל שמים טיפה שמן קנולה בסיר מאז שופכים פנימה את הכמות פתיתים הרצוייה להכנה מערבבים כמה שניות וכשהם טיפה משחימים מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (אם רוצים מוסיפים אבקת מרק עוף זה מוסיף ועושה טעם טוב) ואז מערבבים ומחכים איזה 10 דקות בערך וזהו... מקווה שעזרתי:-)
אבל שמים טיפה שמן קנולה בסיר מאז שופכים פנימה את הכמות פתיתים הרצוייה להכנה מערבבים כמה שניות וכשהם טיפה משחימים מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (אם רוצים מוסיפים אבקת מרק עוף זה מוסיף ועושה טעם טוב) ואז מערבבים ומחכים איזה 10 דקות בערך וזהו... מקווה שעזרתי:-)
את רוצה פתיתים ברוטב עגבניות או פתיתים רגילים? (:
לפתיתים ברוטב -
קוצצים בצל, מחממים שמן בסיר וכאשר השמן מתחמם מוסיפים את הבצל.
מטגנים את הבצל (עדיף על אש בינונית בכדי שהבצל לא ישרף)
כאשר הבצל מזהיב מוסיפים ממש מעט כורכום ומוסיפים את כמות הפתיתים הרצויה.
מטגנים את הפתיתים עם הבצל עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ובבצל (זה לוקח כדקה )
ולאחר מכן מוסיפים לסיר מים רותחים. (על כל כוס פתיתים ששמת בסיר מוסיפים כוס מים רותחים).
מוסיפים מלח, פלפל, ורסק עגבניות.
מכסים חלקית את הסיר ומבשלים את הפתיתים למשך 6-7 דקות על אש קטנה.
מערבבים מידי פעם.
בגמר הבישול יש להוריד את הפתיתים מן האש ולחכות עוד כ-5 דק כאשר הסיר מכוסה לגמרי.
לאחר 5 דקות, לפתוח את הסיר, לערבב ובתאבון (:
לפתיתים בלי רוטב -
לעשות את אותו הדבר, רק לא להוסיף את רוטב העגבניות. (למרות שזה הרבה יותר טעים עם הרוטב)
לפתיתים ברוטב -
קוצצים בצל, מחממים שמן בסיר וכאשר השמן מתחמם מוסיפים את הבצל.
מטגנים את הבצל (עדיף על אש בינונית בכדי שהבצל לא ישרף)
כאשר הבצל מזהיב מוסיפים ממש מעט כורכום ומוסיפים את כמות הפתיתים הרצויה.
מטגנים את הפתיתים עם הבצל עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ובבצל (זה לוקח כדקה )
ולאחר מכן מוסיפים לסיר מים רותחים. (על כל כוס פתיתים ששמת בסיר מוסיפים כוס מים רותחים).
מוסיפים מלח, פלפל, ורסק עגבניות.
מכסים חלקית את הסיר ומבשלים את הפתיתים למשך 6-7 דקות על אש קטנה.
מערבבים מידי פעם.
בגמר הבישול יש להוריד את הפתיתים מן האש ולחכות עוד כ-5 דק כאשר הסיר מכוסה לגמרי.
לאחר 5 דקות, לפתוח את הסיר, לערבב ובתאבון (:
לפתיתים בלי רוטב -
לעשות את אותו הדבר, רק לא להוסיף את רוטב העגבניות. (למרות שזה הרבה יותר טעים עם הרוטב)