2 תשובות
שקדי המרק, שעשויים בעיקר מקמח, שמן ותבלינים (את הטרטרזין הסורר הוציאו לפני כמה שנים), אינם מכילים כלל שקדים. למעשה, השם הוא תרגום ישיר של תוספות למרק אשר מקורן בארצות אשכנז. בקרב דוברי היידיש היו נפוצות מאוד מעין בצקניות (עיגולי בצק קטנים), אותן היה נהוג לאכול יחד עם המרק. בצקניות אלה כונו מאַנדלך, כלומר, שקדים (ביידיש ובגרמנית). מדוע דווקא שקדים איש אינו יודע, אך ייתכן שצורתן הייתה דומה לשקד. בכלל, דוברי היידיש נהגו לתת כינויים למאכלים על פי דמיונם הקלוש
היות ובתקופת האבן היו שוקדים אותם מהמרק בעודו רותח