תשובה אחת
הי
כרוב לסוגיו וכן ברוקולי מכילים סידן ברמה של כ- 60 מ"ג לכל 100 גרם.
כמוך אני שותף לדאגה של אוסטיאופורוזיס במיוחד אצל נשים.
העניין הוא שמחלת עצמות זו מתחילה בגיל 15-16 שנים לפי פרופ' ארתור לואיס, ולא בגילאי 40-50 שנים.
בגילך את ככל הנראה כבר עמוק בבעיה זו.
לכן אינך זקוקה לרמות של 200- מ""ג סידן (שנאמר היית מקבלת ביום מכרוב סיני אן הונגרי, אלא לרמה של כ-1300- 1500 מ"ג ביום באופן קבוע.
רמות כאלה לא מספקים ע"י רכילת ירקות בלבד.
חשוב לצרוך טחינה מלאה ו/או שומשום מלא.
אלו מכילים 1100 מ"ג לכל 100 גרם שלהם.
אני ממליץ בחמימות גם על שני כדורי סידן כ"א 300 מ"ג ממקור אלמוגי כל יום, מתוך הכרת הנושא על פני שלושה עשורי למידה ומצבי בריאות של נשים במשפחתי.
ואם בשוליים גם תאכלי ירק או שקדים שמכילים פי ארבע סידן מול כרוב לסוגיו, אז תבטיחי אספקת סידן הומת לגופך. (פטרוזיליה מכילה פי 3 סידן מכרוב).
בריאות שמחה ואהבה.
שוקי וייס
יועץ משפחתי
באותו הנושא: