2 תשובות
עיזים פרות וסוסות נראה לי
החלב הפופולארי ביותר הוא כמובן חלב פרה, בדיוק כמו בארץ.
מה שכן, בגלל שטחי המרעה שיש בצ'כיה (ובעוד מדינות אירופאיות רבות) ומזג האויר, החלב שם יוצא הרבה יותר טעים ועשיר.

בנוסף, יש גם חלב עזים וכבשים, אבל הוא משמש יותר להכנת גבינות ומוצרי חלב שונים.

פה ושם אפשר למצוא באמת גם חלב סוסים אבל הוא נדיר יחסית ולרוב הוא משמש כתוספת למוצרים כמו גבינות ומעדנים. (לא יתנו לך אותו ליד דגני הבוקר במלון:)

אגב, גם בארץ אפשר למצוא היום מוצרי חלב מחיות נוספות. חוץ מהפרות, הכבזים והעזים, ניתן למצוא מוצרים מחלב באפלו, חלב אנקות (גמלים) ואני לא אתפלא אם גם חלב סוסים.
יוגורטים מחלב באפלו תפסו הרבה יחסי ציבור כמוצר בריא יותר מחלב פרה ותוכל למצוא אותם ברשתות המתמחות (עדן טבע וכ'ו) ואולי אפילו בסופרים הגדולים.

מקווה שעזרתי:-)