4 תשובות
יש בקישור שני מתכונים
תהני ♥
אנונימי
כדורי שוקולד הכי קל (:
אנונימיתת
זה פשוט נשמע יותר מדי טעים!
http://www.foodsdictionary.co.il/recipes/4769
אפשר לעשות עוגיות עוגות ועוד הרבה דברים יפים וטעימים הינה מתכונים:
עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

• 250 גר' חמאה רכה
• 3/4 כוס סוכר (150 גר')
• 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גר')
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 ביצים
• 2 כוסות קמח (280 גר')
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כוס קמח (40 גר')
• לתערובת הבהירה:
• 1/4 כוס קמח (40 גר')
• 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גר')
• לתערובת הכהה:
• 1/4 כוס קקאו (40 גר')
• 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גר')






עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:
• 250 גר' חמאה רכה
• 3/4 כוס סוכר (150 גר')
• 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גר')
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 ביצים
• 2 כוסות קמח (280 גר')
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כוס קמח (40 גר')
• לתערובת הבהירה:
• 1/4 כוס קמח (40 גר')
• 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גר')
• לתערובת הכהה:
• 1/4 כוס קקאו (40 גר')
• 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גר')
אופן ההכנה:
• להכנת הבצק:
• במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית.
• מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
• מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
• מכינים את שתי התערובות ומצננים:
• מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה.
• לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב.
• לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב.
• אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ.
• מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומרדדים או משטחים יחד (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת עוגייה אחידה.
• מניחים את עוגיות השוקולד צ'יפס באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה).
• מצננים את העוגיות ומגישים.
• שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
• בתאבון

בראוניס שוקולד
מרכיבים:
• 2 כוסות שוקולד מריר משובח
• כוס וחצי חמאה
• כוס וחצי קמח
• 1 כוס קקאו
• 3 ביצים
• 1 כוס עד כוס וחצי סוכר
• קורט מלח

אופן ההכנה:
• ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מרי על חום נמוך. (15 דקות).
• מנפים את הקמח והקקאו.
• מורחים תבנית בחמאה ומפזרים מעל מעט קמח למניעת הדבקות.
• כשהשוקולד נמס לחלוטין, מצננים כ- 10 דקות, ואז טורפים פנימה את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מכניסים לתוך תערובת השוקולד את הקמח והקקאו ומקפלים פנימה.
• מוסיפים את הסוכר וקורט מלח ומערבבים היטב.
• שופכים לתוך התבנית.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך כ- 40 דקות.
• כשהקיסם יוצר נקי ממרכז העוגה סימן שהיא מוכנה.
• בתאבון.