4 תשובות
המהירות שבה הם נספים בגוף שונה.
הפחמימה הלא מורכבת נספגת מהר בדם, כלומר כמות של סוכר נספגת מהר מאד בדם מה שמביא להפרשה יחסית גדולה של אינסולין. כלומר כאשר אוגלים ממתק לדוגמא, רמות הסוכר בדם עולות במהירות, מופרש אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים בבת אחת. לכן, לאחר שאוכלים פחמימה פשוטה היא מתעכלת מהר, נעשים רעבים יותר מהר (כי הקיבה מתרוקנת מהר). חשוב להבין כי העלייה הדרסטית הזאת בסוכר והשחרור המהיר של אינסולין אינם בריאים לגוף.

הפחמימה המורכבת לוקח לה יותר זמן להתעכל, היא מתעכלת בשלבים ככך שהיא גם נספגת יותר לאט בגוף. לכן, הסוכר בדם נשאר יחסית יציב ואין קפיצות בערכי הסוכר בדם.
הפחמימה המורכבת גם היא בסופו של דבר הופכת לפחמימה פשוטה, לדוגמא לגלוקוז לצורך הפקת אנרגיה במיטוכונדריה של התאים. אבל זהו תהליך איטי יותר ולכן אין הקפצות של רמות סוכר.
דומה: שניהם מתוקים
שונה: הרב סוכר מתפרק והחד סוכר לא
(אין לי שתיים מכל דבר סורי)
שואל השאלה:
אממ האמת שזה לא נכון.. חד סוכר מתוק ורב סוכר לא, אבל תודה בכל מקרה ♥
דומה: ששניהם מתוקים
שונה: רב סוכר מתפרק והחד סוכר לא מתפרק