3 תשובות
ביום שני בשבוע רגיל
ולאחר חג
וביום השני לאחר חג כלומר יום הפרש לאחר החג
אותו הכלל לגבי ירקות ופירות (אין קטיף בשבת)
יש הרבה מאוד סיפורים ואגדות לגבי בתי מטבחיים ומוצרים טריים בכלל (חלב, פירות וירקות), אבל האמת קצת שונה מזה.
עובד של בית מטבחיים הוא לא מש"ק ממטרות שעבודתו מסתכמת ליום אחד בשבוע. הם עובדים כל השבוע רק שהסחורה שלהם לא תמיד מגיעה ישירות למדף בסופר הקרוב אליך, אלא עוברת שרשרת ארוכה מאוד.

רוב הסופרמרקטים עובדים עם "מרכזי הפצה", כלומר הספק לא מביא את הסחורה שלו ישירות לסופר בשכונה שלך ויוצר פקק של 300 משאיות כל בוקר אלא הוא מביא את זה למחסן כלשהו שנמצא מחוץ לעיר שם מכינים את הכל לפי הסניפים ואז משאית אחת יוצאת ועושה "פיזור". למעשה אם תשים לזה לב, המשאיות שמגיעות לסניפי שופרסל הן של "שופרסל" עצמה וכך גם ב"מגה" ושאר הרשתות והן מביאות הרבה סוגי פריטים בו זמנית.

מתי בדיוק מגיעה המשאית עם הבשר הכי טרי - זו כבר שאלה אחרת ולמעשה היא תלויה בכל סניף בנפרד. לכל סניף יש לו"ז לפי העומסים בסניף וגם לפי עומסי התנועה באיזור בו הסניף ממוקם. לכן הכי נכון שתשאל את הקצב שלך.
אגב, גם אם הוא מקבל את הסחורה הטריה, לא בטוח שהוא יתן לך אותה! הרבה מאוד פעמים יש להם נהלים שלא לגעת בסחורה החדשה עד שלא מסיימים את הישנה.

למרות שזה לא נראה ככה, אבל הדבר נכון גם לגבי חנויות קטנות. בגלל הגודל שלהן, חנויות קטנות לא עובדות ישירות מול היצרנים, אלא משתמשות בספקי משנה. גוף אחד שיכול להביא לחנות הרבה מוצרים בו זמנית ולחסוך הרבה כאבי ראש. כך שלמעשה גם החנויות הקטנות עובדות בפועל באותה השיטה.

אז שוב, הכי נכון, שפשוט תשאל את הקצב במקום בו אתה קונה.

מקווה שעזרתי:)
והקצב בטוח יענה לך אמת!
100% ועוד אחרי מה שקראת למעלה