4 תשובות
יש לך טעות.

אחרי חלב, מספיק לאכול משהו ולשטוף את הפה והידיים, ואפשר לאכול מיד בשר.

אחרי בשר, חכמים תינו לחכות 6 שעות.. כדי שיתעכל וגם לא יהיו שאריות בשיניים (בשר זה דבר שנתקע).
כל אחד ומנהגו: ישנם השומרים שעה, ישנם - 3, ישנם - 4 וישנם -6 בין בשר לחלב.
הסיבות להפרדה הן רבות, וכולן נובעות משאלת הגמרא למה איש כלשהו (שאינני זוכרת את שמו) התכוון כשאמר שהיה ממתין בין ארוחה לארוחה.
ההלכה הזו היא הלכה מדרבנן, כלומר היא לא כתובה בתורה, אלא חכמינו באו וקבעו אותה כהלכה. אם ניקח את זה גם לבחינה מדעית, ידוע שמערכת העיקול באכילת בשר עובדת קשה יותר, כך שזמן העיקול גדול יותר, לעומת זמן עיקול החלב.

לכן הפערים האלו של השעות, יש בהן גם הגיון מדעי
אז ככה מבחינת כשרות מבחינת הדת מחכים שלוש שעות מאכילת עוף לאכילת חלב. ומחכים שש שעות מאכילת בשר לאכילת חלב. ומחכים משהו כמו חצי שעה מאכלית חלב לאכלית בשר\עוף. כי לפי היהדות זה הזמן שכל מאכל מסוגו נעכל... חוקי היהדות בכשרות, ובכלל אכילה כמו אכילת הרמב"ם הוכחו כאכילה מאוד נכונה ובריאה ולכן לא רק מבחינה דתית כדי לחקות 3\6 שעות אלה גם מבחינה בריאותית
באותו הנושא: