4 תשובות
תעשי כדורי שוקולד


מצרכים ל-30 כדורים:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה

תוספות לציפוי:
סוכריות בצבעים שונים / קוקוס טחון

אופן ההכנה:
1. לפורר את הביסקוויטים עד כמה שניתן
2. לקערה גדולה להכניס את הביסקוויטים, סוכר והקקאו ולערבב
3. להוסיף את החמאה / מרגרינה, חלב ותמצית וניל ולערבב היטב עד שכל החומרים התאחדו ואין גושים.
4. ליצור כדורים קטנים ולגלגל בתוספות השונות: סוכריות / קוקוס ועוד
5. לסדר בתוך מנג'טים
6. להכניס למקרר עד שהכדורים יתקשו
שואל השאלה:
תודה אבל משהו יותר מתקדם?
עוגת שכבות של קרם פטיסייר וניל ושוקולד, בציפוי שוקולד


המרכיבים:
לעוגה הבסיסית:
3 ביצים
1 ו-1/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 כוס מים
קורט מלח
50 גרם שוקולד חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כוס קמח תופח
קרם פטיסייר:
2 ו-1/2 כוסות חלב
7 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל
1 ו-1/3 כפות קורנפלור
1 כף קמח
200 גרם שוקולד מריר
לסירופ סוכר:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפות רום בהיר (לא תמצית)
לציפוי קקאו:
1/2 מכל שמנת מתוקה
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת ג'לטין
2 כפות מים

אופן ההכנה:
העוגה הבסיסית: מניחים חמאה ושוקולד בקערת זכוכית גדולה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, מלח, ומים וטורפים היטב.
מנפים יחד את הקמח והקקאו.
מקציפים את הביצים עם הסוכר הנותר ומקפלים לתערובת החמאה והשוקולד.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח והקקאו ולאחר מכן את השמנת המתוקה, עד לקבלת מסה אחידה.
יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ששומנה קלות בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-55 דקות. מוציאים ומצננים.
קרם פטיסייר: יוצקים 2 כוסות חלב לסיר, חוצים את מקל הווניל, מגרדים את התוכן לחלב ומביאים לרתיחה.
מערבבים בקערה את יתר החלב, החלמונים והסוכר לתערובת אחידה. כשהסוכר נמס מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
כשהחלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ויוצקים אותו לתערובת הביצים, תוך כדי ערבוב נמרץ עם מטרפה.
מסננים את התערובת ומחזירים לסיר. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית, עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע. מורידים מהאש.
מחלקים את הקרם לשני חלקים. חלק אחד מניחים בצד לקירור ולחלק השני מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד.
מניחים לשני הקרמים להתקרר ומעבירים למקרר לקירור מלא.
סירופ סוכר: מבשלים יחד את כל המרכיבים מלבד הרום עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומקררים. לאחר שהסירופ קר מוסיפים את הרום.
ציפוי קקאו: ממיסים את אבקת הג'לטין במים, מערבבים היטב ומניחים בצד. מערבבים את שאר המרכיבים בסיר עמוק ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים היטב, מסננים ומקררים עד שהתערובת פושרת וניתן לגעת בה באצבע.
בניית העוגה: פורסים מהעוגה שתי פרוסות בעובי 2 ס"מ. מורחים על אחת הפרוסות סירופ רום בעזרת מברשת. מורחים בעזרת מרית את קרם השוקולד ומעליו מניחים עוד פרוסת עוגה. מברישים את הפרוסה בסירופ רום ומורחים עליה את קרם הווניל.
מעבירים את העוגה למקפיא לכשלוש עד ארבע שעות.
מחממים בזהירות את הציפוי, משחררים את העוגה מהרינג מניחים על רשת. יוצקים עליה בעדינות ציפוי ומחזירים למקפיא לכ-10 דקות עד שהציפוי נקרש. מעבירים למקרר להפשרה עד ההגשה.
אנונימי
כדורי ריבת חלב! כ"כ פשוט וכ"כ טעים זה הכדורי שוקולד הבאיםם (;
זה בערך יוצא 40 כדורים ואפילו יותר תלוי בגודל..
המצרכים:
כוס ריבת חלב (בערך 300 גר')
2 כפות גדושות חמאה (30 גר')
3 כפות קוקוס טחון
200 גר' ביסקוויטים טחונים
כף חלב
קוקוס לגלגול

אופן ההכנה:
לרסק את הביסקוויטים כמו בכדורי שוקולד..
להוסיף לקערה את כל החומרים חוץ מהחלב! (ריבת חלב, חמאה, קוקוס)
לערבב הכל טוב מאודד ולאחר שהכל מעורבב, להוסיף את כף החלב ולערבב שנית טוב מאוד...
ממליצה לאחר ערבוב החומרים להכניס לשעה במקרר (לא חובה),
להתחיל ליצור ולגלגל לכדורים, לצפות בקוקוס ולשים את הכדורים במקרר או יותר טעים, בפריזר.

בהצלחה ובתאבוןן:)