תשובה אחת
1. חימום
כשמבשלים אורז על כיריים, אין באמת דרך טובה בכדי לשמור אותו חם להגשה. האופציה היחידה היא להוסיף מים, לבחוש, אז לחמם מחדש מה שיכול להביא לתוצאה של אורז עשוי יתר על המידה (שרוף\יבש). למרבית הסירים יש אופציה להשאיר את האורז מחומם ללא הוספה של מים או חשש מבישול יתר. לדגמים מסויימים יש את היכולת להשאיר את האורז חם למשך שעות מה שמשפר מאוד את הגמישות בהכנת ארוחהץ
2. אורז יבש
אותה פונקציה של השארת האורז חם למשך זמן הוא יתרון שיכול להתברר כחיסרון, לכן עדיף להשתמש באופציה בשיקול דעת ולא לפרקים יותר מדי ארוכים של זמן. ככל שהאורז יבלה יותר בסיר הבישול החשמלי עם חימום שישמור על הטמפרטורה, כך הוא יתיבש יותר ויראה פחות טוב לעין. מעבר לשעה זה כבר פרק זמן ממושך מדי שרוב הסיכויים הם שהאורז יצטרך הרטבה נוספת. אין בעיה להתמש באורז במנות עם רטבים או מרקים שיחזירו לו את הלחות אך אם מדובר בתבשיל אורז קצת יותר מורכב מאורז לבן, עדיף לא להשתמש באופציה להשאיר את האורז חם ליותר מחצי שעה-שעה.
3. בישול אוטומטי
לרוב סירי האורז החשמלים יש חיישנים עם גלאי משקל ולחות של האורז. החיישנים מחוברים למעגלי החשמל של הסיר ואוטומטית מכבים אותו כשהאורז מוכן או בהתאם לתוכנית מעבירים אותו למצב חימום ומפעילים את הסיר שוב כשהאורז מתקרר. זה אומר שניתן לשים אורז ופשוט לשכוח ממנו.
4. מדריכים מורכבים
סיר אורז חשמלי הוא אמנם רק עזר בישול, אך בניגוד לסירים רגילים הוא מורכב יותר טכנולוגית. יתכן וספר ההוראות\מדריך ידרוש מכם זמן ראשוני על מנת לקרוא את הוראות השימוש לפונקציות השונות, אז זמן התנסות נוסף עד שתוכלו למצות את כל תכונות הסיר לתפקוד מוצלח מצופה.
רבגוניות
מלבד הדגמים הזולים, סירי אורז חשמליים מגיעים עם מגשיות או קערות הנועדים לאידוי אורז וירקות ושיטות בישול נוספות. אם קניתם דגם זול הדבר יכול להתברר כחסרון כאשר תדרשו לרכוש חלקים נוספים, לכן מומלץ לבדוק לפני הרכישה ברשת (חלק מהחנויות מפרידות חלקים\חלק מציעות אותן במחיר נוסף\חלק נותנות אותןכ"מתנה") ע"מ לוודא שאתם קונים את כל החלקים.
אחסון\שטח מדף
לסירי אורז חשמליים יש כבל חשמלי המיועד להכנס לשקע חשמל במטבח. כך יוצא שהם תופסים מקום מדף על השיש. בהתאם לגודל המטבח, זמינות שקעי חשמל פנויים והשקפת העולם שלכם זה יכול להתברר כיתרון או חסרון. את הסיר ניתן להשאיר על השיש או להוציא\להחזיר מאחסון אך אם שטח הבישול במטבח שלכם מצומצם מדובר בחיסרון. במידה והמטבח גדול דיו קחו בחשבון שהסיר משאיר לכם מקום פנוי על הכיריים\בתנור אז מבחינה זו מדובר ביתרון.
כשמבשלים אורז על כיריים, אין באמת דרך טובה בכדי לשמור אותו חם להגשה. האופציה היחידה היא להוסיף מים, לבחוש, אז לחמם מחדש מה שיכול להביא לתוצאה של אורז עשוי יתר על המידה (שרוף\יבש). למרבית הסירים יש אופציה להשאיר את האורז מחומם ללא הוספה של מים או חשש מבישול יתר. לדגמים מסויימים יש את היכולת להשאיר את האורז חם למשך שעות מה שמשפר מאוד את הגמישות בהכנת ארוחהץ
2. אורז יבש
אותה פונקציה של השארת האורז חם למשך זמן הוא יתרון שיכול להתברר כחיסרון, לכן עדיף להשתמש באופציה בשיקול דעת ולא לפרקים יותר מדי ארוכים של זמן. ככל שהאורז יבלה יותר בסיר הבישול החשמלי עם חימום שישמור על הטמפרטורה, כך הוא יתיבש יותר ויראה פחות טוב לעין. מעבר לשעה זה כבר פרק זמן ממושך מדי שרוב הסיכויים הם שהאורז יצטרך הרטבה נוספת. אין בעיה להתמש באורז במנות עם רטבים או מרקים שיחזירו לו את הלחות אך אם מדובר בתבשיל אורז קצת יותר מורכב מאורז לבן, עדיף לא להשתמש באופציה להשאיר את האורז חם ליותר מחצי שעה-שעה.
3. בישול אוטומטי
לרוב סירי האורז החשמלים יש חיישנים עם גלאי משקל ולחות של האורז. החיישנים מחוברים למעגלי החשמל של הסיר ואוטומטית מכבים אותו כשהאורז מוכן או בהתאם לתוכנית מעבירים אותו למצב חימום ומפעילים את הסיר שוב כשהאורז מתקרר. זה אומר שניתן לשים אורז ופשוט לשכוח ממנו.
4. מדריכים מורכבים
סיר אורז חשמלי הוא אמנם רק עזר בישול, אך בניגוד לסירים רגילים הוא מורכב יותר טכנולוגית. יתכן וספר ההוראות\מדריך ידרוש מכם זמן ראשוני על מנת לקרוא את הוראות השימוש לפונקציות השונות, אז זמן התנסות נוסף עד שתוכלו למצות את כל תכונות הסיר לתפקוד מוצלח מצופה.
רבגוניות
מלבד הדגמים הזולים, סירי אורז חשמליים מגיעים עם מגשיות או קערות הנועדים לאידוי אורז וירקות ושיטות בישול נוספות. אם קניתם דגם זול הדבר יכול להתברר כחסרון כאשר תדרשו לרכוש חלקים נוספים, לכן מומלץ לבדוק לפני הרכישה ברשת (חלק מהחנויות מפרידות חלקים\חלק מציעות אותן במחיר נוסף\חלק נותנות אותןכ"מתנה") ע"מ לוודא שאתם קונים את כל החלקים.
אחסון\שטח מדף
לסירי אורז חשמליים יש כבל חשמלי המיועד להכנס לשקע חשמל במטבח. כך יוצא שהם תופסים מקום מדף על השיש. בהתאם לגודל המטבח, זמינות שקעי חשמל פנויים והשקפת העולם שלכם זה יכול להתברר כיתרון או חסרון. את הסיר ניתן להשאיר על השיש או להוציא\להחזיר מאחסון אך אם שטח הבישול במטבח שלכם מצומצם מדובר בחיסרון. במידה והמטבח גדול דיו קחו בחשבון שהסיר משאיר לכם מקום פנוי על הכיריים\בתנור אז מבחינה זו מדובר ביתרון.