3 תשובות
בכלל לא!
לגבי מרגרינה (ושמנים אחרים שמקורם מהחי והצומח), ראה כאן. המולקולות מכילות חמצן, בנוסף לפחמן ומימן.
לגבי נפט (ושמנים אחרים שמקורם מנפט גולמי), ראה קישור זה. המולקולות אינן מכילות חמצן, רק פחמן ומימן.
לגבי מרגרינה (ושמנים אחרים שמקורם מהחי והצומח), ראה כאן. המולקולות מכילות חמצן, בנוסף לפחמן ומימן.
לגבי נפט (ושמנים אחרים שמקורם מנפט גולמי), ראה קישור זה. המולקולות אינן מכילות חמצן, רק פחמן ומימן.
קישורים מצורפים:
זה נכון מאוד!
http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/chemistry/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%a0%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%a4%d7%9c%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%a7-%d7%91%d7%a7%d7%a9%d7%a8-%d7%90%d7%97%d7%93-%d7%90%d7%95-%d7%91%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%90%d7%97%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93-%d7%a8%d7%95%d7%aa
http://he.wikipedia.org/wiki/%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94
http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/chemistry/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%a0%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%a4%d7%9c%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%a7-%d7%91%d7%a7%d7%a9%d7%a8-%d7%90%d7%97%d7%93-%d7%90%d7%95-%d7%91%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%90%d7%97%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93-%d7%a8%d7%95%d7%aa
http://he.wikipedia.org/wiki/%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94
מרגרינה היא שומן שנוצר משמן צמחי עשיר בקשרים כפולים בין פחמניו, דהיינו שמן נוגד חימצון העשוי לעזור במיקרי הסתיידות למשל, אבל... וזה אבל גדול, היות וכדי לייצר את המרגרינה חייבים לחמם את השמן הנ"ל, שכרנו יוצא בהפסדנו כי מירב תכונותיו כנוגד חימצון, הולכות לאיבוד בתהליך ייצורו.
אודי
באותו הנושא: