3 תשובות
גם קופי-על אוכלים לעתים מזון מן החי שיש בו יותר קלוריות מאשר בעלים ואף בפירות. יש יותר מדי הוכחות שמקורו של האדם מקופי-על, ולאו דווקא מהמינים החיים בימינו, וההסתמכות על התנ"ך כמקור ידע מדעי היא לא לעניין. לדעתי, אינטנסיביות החיים של האדם שיצא מן היערות למישורים, והיכולת שהפגין בהכנת כלים ושימוש בהם, מזריקת אבנים ועד ציד בקשתות ורמחים, הביאה לכך שבשר הפך למרכיב חשוב וחיוני במזונם של הציידים. שיני האדם אינם מתאימים לאכילת ולעיכול עשבים, ואלה היו רוב הצמחים במישורים, שבהם גבישי קוורץ השוחקים את השיניים, מה שהיה מצמצם מאד את תוחלת החיים שלו. גילוי האש והיכולת לרכך את הבשר בבישולו, האריכו את תוחלת החיים שנבעה ממצב השיניים. מהשאלה והתשובות שקיבלת אפשר להבין שמלבד כמה יסודות מזוניים כמעט זניחים אפשר להתקיים ממזון צמחוני, אבל ברובו על ידי טיפול - בישול ריכוך והכנה. כל היתר הוא עניין של נטייה. מחקרי השימפנזים הראו שקופים שהחלו לצרוך בשר החלו להעדיפו - החל מטרמיטים, עבור בחרקים וכלה ביונקים שהם מסוגלים לצוד.
נסכם כי האדם לא הגיע מהקוף.
האדם לא הגיע מהקוף, יש להם אב קדמון משותף. חוץ מזה, האדם נדד ולא תמיד היה במקומות בהם הייתה צמחיה שהיה יכול לאכול אז התחיל לצוד
באותו הנושא: