3 תשובות
עגבניות. אומרים שילדים שלא אוכלים עגבניות אז קטשופ הוא פיתרון. הוא עשיר בליקופן, נוגד חמצון חשוב הזמין לגוף במוצרי עגבניות מעובדים בריכוז גבוה יותר מאשר בעגבניות הטריות. אבל עדיין זה מוצר מעובד. לפי ויקיפדיה חוץ מעגבניות הוא מכיל חומץ, סירופ גלוקוזה, סוכר, מלח, פלפל אנגלי, ציפורן וקינמון. בצל, סלרי ושאר ירקות. כדאי לקרוא באותיות הקטנות ולבחור בטבעי ובאורגני. הקטשופ מזוהה עם אכילה של מזון לא בריא במיוחד צ'יפס, שניצל ובכלל מזון מהיר. זה חלק מהעניין כנראה.
בוקר טוב לאנונימי,
בהמשך לתשובתה המלומדת (והנכונה מאוד) של ענת, ברצוני לציין כי הדבר הכי לא בריא בקטשופ הוא כמות הסוכר, מומלץ להמעיט בקטשופ (אפילו שזה טעים מאוד), משום שמרבית הקלוריות של הקטשופ אכן מגיעות מהסוכר.
בהמשך לתשובתה המלומדת (והנכונה מאוד) של ענת, ברצוני לציין כי הדבר הכי לא בריא בקטשופ הוא כמות הסוכר, מומלץ להמעיט בקטשופ (אפילו שזה טעים מאוד), משום שמרבית הקלוריות של הקטשופ אכן מגיעות מהסוכר.
קטשופ עשוי מעגבניות. תהליך עשיית הקטשופ גורמת לערכים התזונתיים שבו להיות מאד זניחה ובנוסף מוצר זה עשיר בסוכר ולכן הוא לא מומלץ לשימוש אם כן, מידי פעם גם לא יקרה כלום כאשר התזונה הכוללת מאוזנת.
באותו הנושא: