2 תשובות
אממ בנוגע לבין מוצק ונוזל.. הייתי נותנת דוגמא של תיון של תה ומים חמים (הגרגירים של התה הם מוצק )
בין מולקולות המים פועלים קשרי ואן דר ואלס וקשרי מימן ככל שטמפרטורה בין מולקולות הנוזל גבוהה יותר כך קשרים בין מולקולריים נחלשים להחלקיקים יש יותר אנרגיה קינטית התנגשויות רבות יותר בין החלקיקים לבין עצמם לבין החלקיקים לדפנות הכלי וכך הדיפוזיה קורית מהר יותר ככל שיש יותר התנגשויות התהליך יקרה יותר מהר
בין מולקולות המים פועלים קשרי ואן דר ואלס וקשרי מימן ככל שטמפרטורה בין מולקולות הנוזל גבוהה יותר כך קשרים בין מולקולריים נחלשים להחלקיקים יש יותר אנרגיה קינטית התנגשויות רבות יותר בין החלקיקים לבין עצמם לבין החלקיקים לדפנות הכלי וכך הדיפוזיה קורית מהר יותר ככל שיש יותר התנגשויות התהליך יקרה יותר מהר
שואל השאלה:
חחח תודה רבה אבל זה קצת יותר מידיי מדעי בשבילי:)
חחח תודה רבה אבל זה קצת יותר מידיי מדעי בשבילי:)
אנונימי
באותו הנושא: