התחברות
הרשמה
14. מדוע פעפוע של חלקיקי בושם באוויר מהיר מפעפוע של חלקיקי מיץ פטל אדום במים? (שניהם נמצאים באותה טמפרטורה) הסבירו את התופעה בעזרת המבנה החלקיקי של החומר. עזרהה! בבקשה
11 באפריל 2015, 16:35
מדעים
מדע
פיזיקה
פיסיקה
ביולוגיה
שיעורי בית
תשובה אחת
לכל הנראה חלקיקי הבושם הם צפופים, ולכן נקודת רתיחה שלהם נמוך בהשוואה לפטל ומים, וככל שנקודת רתיחה נמוך הוא מתאדה מהר יותר.
ק
קונג פו - עוזר, נאמן P:
באותו הנושא:
. מדוע פעפוע של חלקיקי בושם באוויר מהיר מפעפוע של חלקיקי מיץ פטל אדום במים? (שניהם נמצאים באותה טמפרטורה) הסבירו את התופעה בעזרת המבנה החלקיקי של החומר.
שאלה במדעים- בטמפרטורת החדר הפעפוע של גז בגז הוא מהיר בהשוואה לפעפוע של נוזל בנוזל. הסבירו מדוע באמצעות המודל החלקיקי של החומר.
מדוע הפעפוע בגז מהיר מאוד, בנוזל יותר איטי ובמוצק מאוד מאוד איטי? הסבירו תוך כדי שימוש במודל החלקיקי.
איפה פעפוע יהיה יותר מהיר כלי עם ריק או בכלי מלא אוויר ולמה?
למה כשאני מרססת בושם לאוויר מריחים אותו ממש חזק וכשאני מרססת עלי לא מריחים כלום?
פעפוע של גז מהיר מפעפוע של נוזל? (פעפוע חלקיקי) - למה?
מדוע פעפוע בין שני גזים מהיר יותר מפעפוע בין שני נוזלים?
כשמשפריצים בושם בחדר סגור בלי אוויר ( במצב של ריק) החלקיקים של הבושם ינועו מהר יותר? ואם כן למה?
איזה פעפוע מהיר יותר: פעפוע של גז בגז או פעפוע של נוזל בנוזל? הסבר בשפת החלקיקים.
בין אילו חלקיקי האטום יש דחייה ובין אלו חלקיקי האטום יש משיכה?
לחלקיקים של כל סוגי הגזים יש מהירות פעפוע זהה?