2 תשובות
זה קצת מגעיל חח
בעבר, נהגו לייצר את המסטיק מהשרף של עצי האלה הנקרא "מסטיקא" (ומכאן שמו - "מסטיק"), ובמיוחד מסוג עצי אלה הנקרא "אלת המסטיק", אשר גודלו במיוחד לצורך הפקת שרף המסטיקא, ועיקר גידולם היה בדרום מערב האי כיוס ביוון באזור שנקרא: "מסטיקוחוריה" (ביוונית: כפרי המסטיק). חיקוי סינתטי של החומר ללעיסה מעץ זה משמש כמרכיב מרכזי בייצור המסטיק המודרני.

כיום, מייצרים את המסטיק בעיקר ממוצרי פלסטיק מבוססי נפט, שמכילים בתוכם תמציות בטעמים שונים, בדרך כלל ממותקות, אולם ישנם מספר שווקים (למשל השוק היפני) וחברות שעדיין משתמשות בשרף. תוך כדי תהליך הלעיסה משחררת תכולת המסטיק לתוך החך, ומעוררת את פעילות ייצור הרוק. ישנם סוגי מסטיקים המתוכננים במיוחד לאפשר ללועס להפריח בועות (לדוגמה מסטיק בזוקה).
שרף, סוכר, חומרי טעם וריח