12 תשובות
לא
חלב ובשר אסור לאכול ביחד
זה לא כשר
חלב ובשר אסור לאכול ביחד
זה לא כשר
אם השאלה שלך הלכתית
אז אסור
אז אסור
לפי היהדות אסור.
שואל השאלה:
אבל עוף זה לא בשר.. עוף מגיע מתרנגולת בשר מפרות כבשים וכו.. לא?
אבל עוף זה לא בשר.. עוף מגיע מתרנגולת בשר מפרות כבשים וכו.. לא?
אנונימית
מזון כשר הוא גם בריא
משנה לשנה יותר ויותר לא-יהודים אוכלים מאכלים כשרים. תווית ההכשר הייתה לערובה להגדלת המכירות. יש היגיון מדעי באיסור לאכול בשר וחלב יחד.
תחושת העייפות שמופיעה בדרך כלל אחרי אכילת בשר היא תוצאה של תהליך העיכול האטי של הבשר. כיוון שבשר מתעכל לאט יותר משאר המזונות, אכילת מאכלים חלביים מיד אחריו גורמת לחלב להחמיץ, והתוצאה עלולה להיות דלקות וזיהומים במערכת העיכול. כידוע, דם בעלי חיים הוא מקור גידול לחיידקים.
אכילת דם חושפת את האדם לסכנת זיהום והרעלה. שמירה דקדקנית על כללי ההלכה, כגון: בדיקת צומת הגידים והריאות, ההקפדה על ניקיון העופות, המליחה, וההדחות במים לפני ואחרי המליחה כולם חשובים לבריאות תקינה. פעולות אלה הן דבר שהווטרינר אינו מקפיד עליו.
לא-יהודים רבים מקפידים לקנות בשר כשר מטעמי בריאות. בצבא הפולני, לפני תקופת הקומוניזם, היתה הוראה קבועה לשחוט את הבהמות על פי ההלכה היהודית, מפני שבאופן זה יוצא רוב הדם מיד ואין החיידקים מתרבים בבשר במהירות כבדרכי ההמתה האחרות.
כיוצא בזה התברר במחקר שנעשה ברוסיה שלפני הקומוניזם, כי השמירה על דיני כשרות הריאה בבהמות גרמה לכך שמחלות ריאה שונות אירעו אצל יהודים ביחס נמוך בהרבה משאירעו אצל לא-יהודים. לרבים די בעצם העובדה, שמוצר עם הכשר עבר עוד עין בודקת של משגיח כשרות - בכדי להגיע למסקנה שכשר זה בריא.
י' רוט, טכנולוג המזון של מינהל שירות המזון המחוזי בלשכת הבריאות בבאר שבע, פרסם בכתב העת 'בריאות הציבור' מאמר מקיף ובו מידע רב על המחלות שגורמים חרקים המצויים במזון, אם על ידי מגע עמהם, אם בשאיפתם ואם באכילתם. הוא מונה לא פחות מתשעה סוגי מחלות הנגרמות על ידי השרצים, חלקי כנפיהם, הפרשות, נשלים (עור ישן שהחרק משיל מעצמו בגדילתו), ביצי חרקים, קורים, שערות ושאר חלקי גופם. אם כן, הדאגה לכשרות המזון קשורה גם לשמירת בריאות הגוף.
היהודי נזהר מאיסור אכילת שרצים לא מטעם הבריאות, אלא משום שכך ציוונו הבורא. עתה, נחשף פן נוסף ליתרונות של שמירת הכשרות - העניין הבריאותי הקשור בזה. נאמר בספר הזוהר: איסתכל באורייתא וברא עלמא (הקבה הסתכל בתורה וברא את העולם); הבריאה עשויה לפי מתכונת התורה, ומי שנזהר לקיים את מצוות התורה ניצל מהרבה מרעין בישין.
משנה לשנה יותר ויותר לא-יהודים אוכלים מאכלים כשרים. תווית ההכשר הייתה לערובה להגדלת המכירות. יש היגיון מדעי באיסור לאכול בשר וחלב יחד.
תחושת העייפות שמופיעה בדרך כלל אחרי אכילת בשר היא תוצאה של תהליך העיכול האטי של הבשר. כיוון שבשר מתעכל לאט יותר משאר המזונות, אכילת מאכלים חלביים מיד אחריו גורמת לחלב להחמיץ, והתוצאה עלולה להיות דלקות וזיהומים במערכת העיכול. כידוע, דם בעלי חיים הוא מקור גידול לחיידקים.
אכילת דם חושפת את האדם לסכנת זיהום והרעלה. שמירה דקדקנית על כללי ההלכה, כגון: בדיקת צומת הגידים והריאות, ההקפדה על ניקיון העופות, המליחה, וההדחות במים לפני ואחרי המליחה כולם חשובים לבריאות תקינה. פעולות אלה הן דבר שהווטרינר אינו מקפיד עליו.
לא-יהודים רבים מקפידים לקנות בשר כשר מטעמי בריאות. בצבא הפולני, לפני תקופת הקומוניזם, היתה הוראה קבועה לשחוט את הבהמות על פי ההלכה היהודית, מפני שבאופן זה יוצא רוב הדם מיד ואין החיידקים מתרבים בבשר במהירות כבדרכי ההמתה האחרות.
כיוצא בזה התברר במחקר שנעשה ברוסיה שלפני הקומוניזם, כי השמירה על דיני כשרות הריאה בבהמות גרמה לכך שמחלות ריאה שונות אירעו אצל יהודים ביחס נמוך בהרבה משאירעו אצל לא-יהודים. לרבים די בעצם העובדה, שמוצר עם הכשר עבר עוד עין בודקת של משגיח כשרות - בכדי להגיע למסקנה שכשר זה בריא.
י' רוט, טכנולוג המזון של מינהל שירות המזון המחוזי בלשכת הבריאות בבאר שבע, פרסם בכתב העת 'בריאות הציבור' מאמר מקיף ובו מידע רב על המחלות שגורמים חרקים המצויים במזון, אם על ידי מגע עמהם, אם בשאיפתם ואם באכילתם. הוא מונה לא פחות מתשעה סוגי מחלות הנגרמות על ידי השרצים, חלקי כנפיהם, הפרשות, נשלים (עור ישן שהחרק משיל מעצמו בגדילתו), ביצי חרקים, קורים, שערות ושאר חלקי גופם. אם כן, הדאגה לכשרות המזון קשורה גם לשמירת בריאות הגוף.
היהודי נזהר מאיסור אכילת שרצים לא מטעם הבריאות, אלא משום שכך ציוונו הבורא. עתה, נחשף פן נוסף ליתרונות של שמירת הכשרות - העניין הבריאותי הקשור בזה. נאמר בספר הזוהר: איסתכל באורייתא וברא עלמא (הקבה הסתכל בתורה וברא את העולם); הבריאה עשויה לפי מתכונת התורה, ומי שנזהר לקיים את מצוות התורה ניצל מהרבה מרעין בישין.
לפי הדת? אסור.
'לא תאכל גדי בחלב אימו' -איסור מן התורה- זה אומר שאסור לאכול/לערבב בשר וחלב ביחד.
'לא תאכל גדי בחלב אימו' -איסור מן התורה- זה אומר שאסור לאכול/לערבב בשר וחלב ביחד.
את יכולה לשים ליד העוף לא דווקא גבינה תקחי משהו אחר
חבל שתרגישי רע עם זה אחרכך
חבל שתרגישי רע עם זה אחרכך
בגדול, עוף באמת הוא רק גזרת חכמים- מהתורה אסור רק חלב ובשר בקר.
להלכה נקבע שכל בשר עם כל חלב- אסור.
מבחינה בריאותית, העניין הוא שאם לוקחים סידן ביחד עם ברזל- הסידן מעכב את הספיגה של הברזל, גם במינונים נמוכים- בעוף אין אמנם הרבה ברזל ביחס לבשר בקר, אבל יש בו כמויות בהחלט לא רעות.
החלטה שלך.
להלכה נקבע שכל בשר עם כל חלב- אסור.
מבחינה בריאותית, העניין הוא שאם לוקחים סידן ביחד עם ברזל- הסידן מעכב את הספיגה של הברזל, גם במינונים נמוכים- בעוף אין אמנם הרבה ברזל ביחס לבשר בקר, אבל יש בו כמויות בהחלט לא רעות.
החלטה שלך.
עוף זה כן בשר. את יכולה לאכול גבינה לבנה מאוחר יותר או לאכול גבינה לבנה לפני העוף ואז לחכות כמה שעות עד שיהיה לך מותר לאכול.
ברמת העיקרון מותר כי רשום
'' אל תוכל עגל בחלב אמו"
את תכנית מותר לאכול כי לעוף אין חלב אבל לפני שחז''ל אמרו היה מותר.
יש יהודים שמאמינים במה שהתורה אומרת ואסור לשנות והם כן אוכלים עוף עם חלב אבל עגל בחלב לא
'' אל תוכל עגל בחלב אמו"
את תכנית מותר לאכול כי לעוף אין חלב אבל לפני שחז''ל אמרו היה מותר.
יש יהודים שמאמינים במה שהתורה אומרת ואסור לשנות והם כן אוכלים עוף עם חלב אבל עגל בחלב לא
"לא תאכל גדי בחלב אמו"-יש איסור מוחלט מן היהדות לערבב בין בשר לחלב (בין אם זה בשר עוף או בשר בקר).
כל מה שנחשב כבשרי את לא יכולה לערבב עם מאכלים חלביים.
לכן, אם את רוצה לאכול גבינה, את יכולה לאכול אותה לפני שאת אוכלת עוף, אם את רוצה לאכול גבינה אחרי העוף, את תצטרכי לחכות מס' שעות (עפ"י מה שנוהגים בבית).
כל מה שנחשב כבשרי את לא יכולה לערבב עם מאכלים חלביים.
לכן, אם את רוצה לאכול גבינה, את יכולה לאכול אותה לפני שאת אוכלת עוף, אם את רוצה לאכול גבינה אחרי העוף, את תצטרכי לחכות מס' שעות (עפ"י מה שנוהגים בבית).
מבחינת הדת- לא, אסור.
את יכולה לאכול את הגבינה לפני העוף ואז יש שתי דרכים:
א. את יכולה לשטוף את הפה (מלוא לוגמיו- יעני שכל הפה מלא במים) ואז לירוק (נהוג לעשות את זה שלוש פעמים אבל יש נוהגים לעשות את זה גם פעם אחת.. עדיף לעשות שלוש פעמים להסיר כל ספק), ואז לאכול פת לחם ולברך ברכת המזון.
או ב. פשוט להמתין כחצי שעה (בין חלב לבשר ממתינים חצי שעה בין בשר לחלב- ספרדים נוהגים 6 שעות ויש אשכנזים (לא כולם) הנוהגים 3 שעות).
ואז תוכלי לאכול את העוף.
בתאבון!
את יכולה לאכול את הגבינה לפני העוף ואז יש שתי דרכים:
א. את יכולה לשטוף את הפה (מלוא לוגמיו- יעני שכל הפה מלא במים) ואז לירוק (נהוג לעשות את זה שלוש פעמים אבל יש נוהגים לעשות את זה גם פעם אחת.. עדיף לעשות שלוש פעמים להסיר כל ספק), ואז לאכול פת לחם ולברך ברכת המזון.
או ב. פשוט להמתין כחצי שעה (בין חלב לבשר ממתינים חצי שעה בין בשר לחלב- ספרדים נוהגים 6 שעות ויש אשכנזים (לא כולם) הנוהגים 3 שעות).
ואז תוכלי לאכול את העוף.
בתאבון!
אנונימי
באותו הנושא: