4 תשובות
אנזים זה בעצם זרז כימי- מזרז את הפעילויות הכימיות בגוף, בלי אנזימים הפעילויות בגוף היו מתמשכות בצורה איטית מאוד עד כדי מוות והם בריאים, הם תורמים לפעילות נכונה של הגוף, בלעדיהם אין אפשרות קיום
אנונימית
אנזים זה חלבון, רצף חומצות אמינו, שבאמת מזרז ראקציה כימית כלומר מוריד את אנרגית המעבר ומאפשר למולקולות אחרות לשנות את המבנה שלהם.
לתת זה גרעין של שעורה.

יש אנזימים מזיקים ויש אנזימים לא מזיקים, בלחם אין אנזימים פעילים כי אפו אותם והם מתו. כלומר המבנה של רצף חומצות האמינו השתנה והם כבר לא מבצעים זירוז לראקציות כימיות ולא מורידים את האנרגיה הדרושה לחומרים לעבור צורה א לצורה ב,
ארנון המשופם
אם מוסיפים אנזימים ללחם זה בשביל לפרק את המולקולות שבלחם (עמילן הופך לסוכר) וככה יש אוכל זמין לשמרים בבצק והם יכולים להפליץ co2 וככה לגרום ללחם לתפוח מהר יותר ולחסוך זמן וכסף למאפיה.

לדעתי העמילאזות (האנזימים שהוסיפו ללחם) פועלות בטמפרטורות גבוהות, אך בשלב מסויים המבנה שלהם נהרס בגלל החום הרב באפיה ואז המולקולות (האנזימים הללו) מתים.

אבל אני לא מומחה.. יש לברר לפרטי פרטים באינטרנט אם זה ממש מעניין
ארנון המשופם
אנזים הוא חומר המזרז תהליכים כימיים ביצורים חיים. מרבית האנזימים הם חלבונים.
התכוונת ללקטט כנראה, לקטט הינו אנזים ממשפחת הדהידרוגנאזות, אשר מזרזים תגובות חמצון חיזור. תגובת חיזור - תגובה כימית שבה משתנה דרגת החמצון של המגיבים.