5 תשובות
כשאתה נוגע בתפוח, ויש בו חלק רך, שמתחיל לשקוע בעת הנגיעה, זה סימן לתחילת רקבון.
תפוח בשל וטרי, הוא קשה בכל חלקיו.
אם קנית תפוח והוא קשה והקליפה שלימה ואן מכות קור ואין סמני תולעת
והוא שחור או רקוב רק במרכזו אז הסיבה היא:
מרגע הקטיף ועד שהתפוח מגיע למדף עוברים כמה ימים, ועוברים כמה סוחרים
כדי לשמור על התפוחים לאורך הזמן הזה הם נמצאים בבתי קירור,
והשחור הוא תוצאה של קירור ואין אפשרות לדעת, כי מבחוץ הוא נראה טוב,,, החקלאים והקמעונאים לא אשמים,
החלק הנגוע מר,,,, ולא רצוי לאכול אותו.
אזורים רכים בתפוח מעידים על רקבון, כל מיני נקודות שונות למיניהן שלא אמורות להיות בתפוח טרי שמופיעות מעידות על יצורים שייתכן וחדרו לתוכו, לא תמיד תפוח שנראה יפה מבחוץ יפה גם מבפנים בלשון המעטה, תשתדל לקנות ממקומות שידעו שמדבירים אצלם ומטפלים (סופרים וכו, חלק מהשווקים וגם אז לבדוק היטב היטב כל תפוח!)
יש למטה קישור שאני בטוחה שיסייע לך לבדוק את התפוחים היטב
בהצלחה!
הריקבון הפנימי אי אפשר לדעת.
ואין נזק כי בדר"כ לא אוכלים אותו ככה.
ואי אפשר לגלות את זה מלהסתכל על התפוח.
לדעתי ואני אחד שאוהב ומבין בתפוחים זה לקנות ממקום טוב, וכן יוקרתי וידוע שיש לו סחורה טובה עם תחלופה גבוהה, ובדר"כ התפוחים של "בראשית" הם מוצלחים.
זיהוי תפוח רקוב! בדרך פשוטה מאוד.

כל התשובות מעלי הם אולי נכונות אך לא פרקטיות.

להלן הדרך:
בודקים האם לתפוח יש את הגבעול (הקטע שמחבר בין התפוח לעץ)
הגבעול מעיד על טריות המוצר- אין גבעול המוצר "ישן" ונמצא בקבוצת סיכון להיות רקוב. (רוב התפוחים עוברים תהליך הקפאה אם לא מדובר בעונה)
גם אם אין גבעול יש במקום שלו כמו קורי עכביש כאלה- בדוק בסופר הקרוב לביתך.

לכן יש לבחור רק תפוחים עם הגבעול.
כמובן שיש יוצא מן הכלל אך רובם טובים אם מבצעים את הבדיקה הנ"ל

בדוק ומנוסה!