2 תשובות
ביצים*
מדליקים את הגז מעל המחבת בעזרת מבוגר כמובן.
ואז שופכים קצת שמן חמניות או אפשר להמיס קצת חמאה גם נחמד מאוד.
אחרי שחיממנו על אש גדולה את המחבת, ניתן לשבור את הביצים על המחבת ומחכים מספר דקות תוך כדי ערבוב קל. זאת מקושקשת, אם את רוצה ביצת עין צריך לשים על אש קטנה ולהפוך לפי העין.
ביצים.
אם את רוצה להכין חביתה את צריכה:
ביצה/ביצים, מחל, שמן/חמאה.
אופן ההכנה:
1. טורפים היטב את הביצים עם החלב והמלח בקערית (אפשר במזלג או במטרפה).

2. מחממים חמאה (או שמן) במחבת על להבה בינונית-גדולה. מחממים עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין (בשמן מחממים כדקה).

3. כשאת רואה שהחמאה ממש עוד רגע נעלמת, יוצקים פנימה את הביצה הטרופה. לא אמור להיווצר בעבוע חזק מאוד. קצות החביתה אמורים להתחיל להיקרש תוך שתיים-שלוש שניות. אם יש פעילות יתר במחבת תמיכי מיד את האש.

4. מחכים קצת זמן, כשאת מרגישה שזהו זה התחממם מספיק מצד אחד תרימי קצת מחביתה אם את רואה שזה עדין לא התבשל תשאירי את זה עוד קצת. במידה וזה התבשל מספיק תהפכי את הביתה ועכשיו הצד שהיה על המחבת כלפי מעלה והצד שהיה כלפי מעלה פגש את המחבת.

5. אחרי ששני הצדדים התבשלו תעבירי את זה לצלחת..
ככה מכינים מקושקשת.

איך להכין ביצת עין:
לשבור ביצה טריה לקערה קטנה (או ישר למחבת) ולודא שאינה פגומה.

2. לחמם מעט שמן במחבת כ-20 שניות.

3. להעביר את הביצה מהקערה למחבת (אם זה כבר במחבת פשוט להוריד לאש נמוכה) ולהוריד לאש נמוכה.

4. לעזור לחלבון להתפזר במחבת ע"י נענוע עדין מאד של המחבת.

5. לפזר מעט פלפל שחור גרוס דק וקצת מלח ולהעביר לצלחת.

בהצלחה:)