3 תשובות
כיוון שפעם לא היו רכבים והיה רחוק להעביר את הפירות בלי שירכבו אז ייבשו אותם
אנונימית
הם רצו לשלוח מהיבול של הארץ ליהודים בגולה וזה היה יכול להתקלקל עד שזה היה מגיע ולכן יבשו את הפירות לפני שליחתם
אז למה בעצם נוהגים לאכול פירות יבשים דווקא? מה רע בפירות טריים? ובכן, התשובה מעניינת: בעבר, כשעם ישראל היה בגלות, היתה חשיבות באכילת פירות שמקורם דווקא בארץ ישראל. לכן בתנאי המסחר והשימור של אז, כמובן שלא הצליחו להביא לכל יהודי התפוצות דווקא פירות טריים מארץ ישראל, אלא 'נאלצו' להסתפק בפירות יבשים. היום, דווקא כשאנחנו בארץ ישראל, חלק גדול מהפירות היבשים שמגיעים אל שולחננו הם דווקא משלוח מחו"ל.