10 תשובות
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-masterchef/recipe-e6a63424cc51c21004.htm מתכון מומלץ
בשקט
אנונימי
עם סולת הכי טעים
מצרכים למתכון


4 כוסות סולת
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן סויה/קנולה
4 כוסות מים רותחים
שלבי הכנת המתכון


מערבבים בקערה את הסולת יחד עם המלח.
מוסיפים שמן ומערבבים היטב, עד שכל גרגרי הסולת רטובים ונראים כמו חול רטוב.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכניסים למיקרוגל ל- 1/2 3 - 4 דקות.
מוציאים את הקערה ומערבבים היטב עם מזלג. מפוררים את הגושים כמה שאפשר.
מחזירים את הקערה שוב למיקרוגל ל-4 דקות נוספות.
מוציאים את הקערה בזהירות רבה ומעבירים שוב את המזלג ומפוררים מעט.
מעבירים את הקוסקוס למסננת של קוסקוס ומסננים. אם נשארים כמה גושים בודדים זורקים.
זהו, מוכן! יש לכם קוסקוס אמיתי בקלי קלות וטעים להפליא.
שואל השאלה:
תודה!
ואיך מבשלים קוסקוס מוכן בסיר?
אנונימית
קוסקוס משקית:
מצרכים
1 שקית קוסקוס אסם
3 כוסות מים רותחים
1 כף שמן
מלח, פלפל ואם רוצים גם מרק תיבול עוף
אופן ההכנה
מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה, מוסיפים שמן ותבלינים.
יוצקים את המים ומכסים (בצלחת או ניילון נצמד.
ממתינים 5 דקות ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג (חשוב שזה יהיה מזלג, עם כף הכל נדבק..)
מכסים ומשאירים לעוד 10 דקות.
מגישים בשמחה.
אם את רוצה קוסקוס טעים תוסיפי כף אבקת מרק בטעם עוף זה ממש מוסיף
אנונימית
אני אשכנזי, אז לא ממש יודע. פשוט הקוסקוס המוכן הזה שמוכרים בסופר חח
זו גם דרך להכין כשחושבים על זה.
שואל השאלה:
thank you so fucking much.
אנונימית
מרכיבים

לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
1 כוס שמן קנולה
חצי כפית מלח
2.5 כפות אבקת מרק עוף
200 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות
למרק:
2 כפות שמן קנולה, לטיגון
בצל וחצי, קצוץ דק
2 גבעול סלרי, חתוכים דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 ליטר ציר עוף
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
2 כוסות חומוס מושרה
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גסות
400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות
2 קישואים, חתוכים לקוביות גסות
1 קולרבי, חתוך לקוביות גסות
1/2 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
עלי הסלרי
אופן ההכנה:
1. הקוסקוס: בוררים את הסולת ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המלח ואבקת המרק. מערבבים עד שכל הגרגירים ספוגים בשמן. מוסיפים ככוס וחצי מים ומעבירים דרך מסננת.

2. מאדים את הקוסקוס בסיר מיוחד כשעה וחצי, ומחזירים לקערה.

3. יוצקים מעט מים ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים. מעבירים שוב במסננת ומאדים עוד כשעה.

4. המרק: מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן.

5. מתבלים, מוזגים מעט מהציר ומוסיפים את הגזר והחומוס. אחרי שהגזר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות, הציר ועשבי התיבול, ומבשלים עד שכל הירקות מבושלים ורכים.

6. מגישים את הקוסקוס ועליו את המרק.