3 תשובות
לפי קרין גורן, כך מכינים שוקולטה חמה:


מביאים לרתיחה בסיר קטן כוס וחצי חלב עם מיכַל שמנת מתוקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה 200 גרם שוקולד מריר ומגישים מיד.
אנונימית 3
אפשר גם להכין רק עם חלב.
מרתיחים חלב, מורידים מהאש ומערבבים פנימה שוקולד מריר או חלב (לפי הטעם) בערך 20 גרם שוקולד (שורה וחצי) לכל כוס חלב. אפשר לשנות כמויות לפי איך שרוצים את השוקו.
חשוב לערבב מיד כשהחלב עוד חם מאוד כדי שהשוקולד ימס ויתערבב טוב.
בזמן הבישול של החלב ניתן להוסיף נותני טעם - קינמון, קצת קפה, תמציות תה וכו'.
תהנו!
חומרים ל-2 ספלים:
100 גר' שוקולד מריר leonidas
2 כפיות דבש
1 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
½ כוס חלב
3 כפיות אמרטו
1 כף קוניאק
2 פרלין פנינת פיסטוק leonidas
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט האמרטו, הקוניאק והשוקולד ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד (אין להביא לרתיחה).
2. כאשר התערובת מתחילה לבעבע, שוברים לקוביות קטנות את השוקולד הישר לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת. מוסיפים את האמרטו והקוניאק ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.
3. מסירים מהאש ומוזגים לתוך ספל חרס. במרכז הספל מניחים את פנינת הפיסטוק של leonidas.