2 תשובות
שניהם זה מקומות שונים, הפילה הוא יותר בריא כי בקושי ויש בו שומן.
ורד הצלע (אנטריקוט) - הוא נתח הצמוד לצלעות הקדמיות של הפרה. חלק זה עסיסי ובאמצעו ישנה חתיכת שומן שנתנה לו את שמו "סטייק עין". שומן זה נמס במהלך צליה ומוסיף טעם מעולה לבשר. נתח 'ורד הצלע' שוקל כחצי קילו, ועוביו כשלושה ס"מ, והוא נחשב מתאים ביותר להיות סטייק על הגריל או כ"רוסטביף" צליה בתנור.
פילה -הנתח המשובח והיוקרתי, מצוי בצד הפנימי, מתחת לצלעות הפרה, מכיוון שכמעט ואינו 'מופעל' במהלך חיי הבהמה, הוא רך מאוד ונקי משומן. הפילה לא דורש טיפול מסובך, וניתן להכינו בזמן קצר. הוא משמש בעיקר לסטייקים, צלי בתנור, רוסטביף, קרפצ'יו וסטייק טרטר.
הפילה חסר טעם ולכן לא משפיע על טעם הרוטב ומאפשר לשפים ולטבחים לבטא את יכולותיהם בהכנת רטבים שונים לפילה המעניקים לו את הטעם והארומה לפי הרכיבים בהם משתמשים.
פילה -הנתח המשובח והיוקרתי, מצוי בצד הפנימי, מתחת לצלעות הפרה, מכיוון שכמעט ואינו 'מופעל' במהלך חיי הבהמה, הוא רך מאוד ונקי משומן. הפילה לא דורש טיפול מסובך, וניתן להכינו בזמן קצר. הוא משמש בעיקר לסטייקים, צלי בתנור, רוסטביף, קרפצ'יו וסטייק טרטר.
הפילה חסר טעם ולכן לא משפיע על טעם הרוטב ומאפשר לשפים ולטבחים לבטא את יכולותיהם בהכנת רטבים שונים לפילה המעניקים לו את הטעם והארומה לפי הרכיבים בהם משתמשים.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: