3 תשובות
הרתחה היינו=פיסטור
צבי
לא בדיוק..
הרתחה זה רק עצם ההגעה של משהו לנקודת הרתיחה. פיסטור זה תהליך שבו ישנו וידוא של הריגת חיידקים, כלומר הרתחה לזמן יותר ממושך מהרתחה רגילה.
הרתחה זה רק עצם ההגעה של משהו לנקודת הרתיחה. פיסטור זה תהליך שבו ישנו וידוא של הריגת חיידקים, כלומר הרתחה לזמן יותר ממושך מהרתחה רגילה.
ני
הרתחה ופיסטור זה שני תהליכים דומים אך לא זהים.
הרתחה זה הגעה של נוזל לנקודת הרתיחה שלו. במים זה 100 מעלות.
פיסטור זה הבאה לטמפרטורה בה כל החיידקים גורמי מחלות מתים (80 מעלות).
אמנם בהרתחה מתים יותר חיידקים, אבל כשמרתיחים מאבדים הרבה רכיבים תזונתיים במאכל ולכן כדי לשמר אותו זמן ארוך בלי לפגוע באיכות עושים רק פיסטור, לא כל החיידקים מתים, רק המזיקים.
וזו הסיבה שגם אחרי פיסטור חלב נשמר במקרר, היות והוא מכיל הרבה חיידקים 'טובים' שיכולים לגרום לו להחמיץ.
הרתחה זה הגעה של נוזל לנקודת הרתיחה שלו. במים זה 100 מעלות.
פיסטור זה הבאה לטמפרטורה בה כל החיידקים גורמי מחלות מתים (80 מעלות).
אמנם בהרתחה מתים יותר חיידקים, אבל כשמרתיחים מאבדים הרבה רכיבים תזונתיים במאכל ולכן כדי לשמר אותו זמן ארוך בלי לפגוע באיכות עושים רק פיסטור, לא כל החיידקים מתים, רק המזיקים.
וזו הסיבה שגם אחרי פיסטור חלב נשמר במקרר, היות והוא מכיל הרבה חיידקים 'טובים' שיכולים לגרום לו להחמיץ.
באותו הנושא: