3 תשובות
לחמים העשויים מקמחים "מלאים" הם אכן בריאים יותר ואכן צבעם חום. הבעיה היא ששואל השאלה צודק, וברוב הלחמים ה"חומים" שאנו נתקלים בהם אין באמת קמחים מלאים או לא כל הקמחים הם מלאים. ניתן לראות זאת הרכיבים של הלחם (למשל - קמח חיטה מלא, 40% מסך כל הקמחים). תמיד יש לבדוק ממה הכינו את הלחם. לחמים רבים הם מקמחים לבנים לגמרי ובאמת מוסיפים להם קרמל על מנת שיקבלו צבע חום ויטעו אותנו כצרכנים.
לא נכון (לדעתי ) לחם חום הוא לחם לבן שהוסיפו לו קרמל (צבע מאכל) כדי לגרום לו להיראות כמו לחם מלא וליצור אשליה של בריאות.
אנונימי
לחם מקמח מלא או שיפון בריא יותר כי מכיל יותר סיבים תזונתיים ולכן טוב יותר למערכת העיכול. יש לו עוד יתרונות תלוי בסוג הקמח.